Портал в режимі тестування та наповнення
Керівник запорізької поліції провів зустріч з активом громади, присвячену роботі ПОГів та вирішенню проблемних питань
Опубліковано 25 січня 2022 року о 19:06

До ГУНП в Запорізькій області надійшло звернення про погіршення криміногенної обстановки на території Кушугумської громади, де останнім часом сталося кілька резонансних злочинів і подій. За ініціативою очільника обласної поліції, вивчення ситуації було проведено через призму спілкування з місцевими жителями.

25 січня, в селищній раді Кушугумської територіальної громади начальником Головної інспекції ГУНП в Запорізькій області спільно з  начальником сектору взаємодії з громадами Управління превентивної діяльності, було здійснено прийом громадян. За час прийому було прийнято 11 заяв з різних питань від жителів громади. В ході спілкування із заявниками, більшість з них виказали свої позитивні враження від роботи  місцевих поліцейських офіцерів громади. Так, начальник відділу освіти Вікторія Калниш відзначила, що ПОГівці активно проводять профілактичні заходи з дітьми в учбових закладах, співпрацюють з  вихователями і готові за першим покликом прийти на допомогу.

Після прийому громадян, начальник Головного управління поліції Микола Лушпієнко та його заступник Павло Карабута зустрілися з головою громади, місцевими активістами, депутатами, вихователями та жителями Кушугуму для обговорення поточної криміногенної ситуації, наявних проблемних питань у діяльності поліцейських офіцерів громади та місцевого поліцейського підрозділу.

Напередодні сьогоднішніх заходів, до ГУНП в Запорізькій області надійшло звернення, в якому вказувалося на кілька резонансних злочинів і подій та загальне погіршення криміногенної обстановки в населених пунктах Кушугумської громади. Тому керівник обласної поліції ініціював вивчити ситуацію через призму безпосереднього спілкування з місцевими жителями.

Павло Карабута проінформував присутніх, що Кушугумська громада одна з перших приєдналася до проєкту «Поліцейський офіцер громади», а нещодавно і до проєкту МВС «Вихователь безпеки».

За період роботи ПОГів у громаді у цифрових показниках значно зменшилася кількість крадіжок особистого майна, порушень громадського порядку, ДТП. Переважна кількість місцевих жителів, яких запитали працівники Управління обласної поліції щодо роботи ПОГівців, надали позитивну оцінку. Люди знають своїх офіцерів поліції, бачать їх діяльність і готові допомагати заради створення на території громади безпечного середовища.

У своєму зверненні до активу громади Микола Лушпієнко відзначив, що  вплинути на  криміногенну ситуацію, зменшити кількість правопорушень та подій, які створюють соціальну напруженість, можна лише завдяки спільній взаємодії поліцейських з представниками місцевого самоврядування, освітянами та постійній профілактично-просвітницькій роботі у громадах.

Керівник обласної поліції провів активний діалог з присутніми. Учасники заходу, в свою чергу надали кілька пропозицій. Серед них: здійснити перевірку діяльності кількох торгових точок, в яких незаконно реалізують алкоголь та тютюнові вироби,  приблизити чергові  наряди поліції до навчальних закладів у темний час доби, адже багато школярів після уроків відвідують спортивні секції, кружки за інтересами та повертаються додому пізно ввечері. А головним проханням до керівництва главку поліції стало віднайти можливість і ввести посаду ще одного поліцейського офіцера Кушугумської громади.

Нагадаємо: Правопорушення та події, зафіксовані поліцією з 17 по 23 січня 2022 року 

Відділ комунікації поліції Запорізької області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux