Портал в режимі тестування та наповнення
«Карний розшук – відданість, вірність, відвага»: в обласному главку поліції напередодні професійного свята оперативники зустрілися з пенсіонерами ОВС
Опубліковано 14 квітня 2023 року о 12:00

За круглим столом спілкувалися очільник кримінальної поліції області, керівник управління карного розшуку, начальник відділу УКР та колишні оперативники запорізького гарнізону. У затишній атмосфері міліціонери-розшуківці поділилися корисним досвідом та цікавими історіями з минулої служби. Поліцейські, в свою чергу, розповіли про роботу в умовах сьогодення, зокрема про особливості розкриття злочинів під час повномасштабного російського вторгнення.

15 квітня оперативники відзначатимуть День карного розшуку. 104 роки поспіль працівники карного розшуку сумлінно несуть службу на благо громадян, розкривають резонансні злочини, затримують небезпечних злочинців. Їхня робота завжди була в пошані, сьогодні вона є ударною силою поліції, її авангардом.

З нагоди свята та обміну досвідом поколінь в Головному управлінні Національної поліції в Запорізькій області відбулася зустріч колишніх оперативників та нині діючих керівників блоку кримінальної поліції. Гостями заходу стали колишній начальник Заводського РВ ЗМУ полковник міліції у відставці Віктор Дейнега, колишній заступник начальника ВКР ЗМУ майор міліції Віктор Ткач і колишній начальник УКР ГУМВС полковник міліції Володимир Герман.

Пенсіонери ОВС пригадали безліч яскравих подій зі служби та резонансних злочинів, які вони розкрили разом із своїми колегами.

Керівник кримінальної поліції області Руслан Невожай окреслив колегам сьогоднішню криміногенну обстановку в регіоні: «Сьогодні ми маємо достатньо роботи у сфері розкриття крадіжок і грабежів. Більшість людей покинули свої оселі, тому правопорушники, не вагаючись, проникають до житлових приміщень. Щодо пограбувань – поліцейські, як правило, їх вмить розкривають, адже знають оперативну обстановку в районі, швидко розуміють та встановлюють особи зловмисників. Серед пріоритетних напрямків роботи - боротьба з фальсифікатом, ігорним бізнесом, кол-центрами… Але нагальна проблема воєнного часу – це шахрайства. Аферисти максимально розширили коло шахрайських схем, щоб ошукувати людей».

Головний оперативник області зазначив, що завдяки постійній профілактиці та кваліфікованим діям поліцейських зменшилась кількість угонів, розбійних нападів та рівень організованої злочинності на території регіону. До того ж, в умовах воєнного часу великого значення набула робота поліцейських на блокпостах. Завдяки їм вдається своєчасно розкривати злочини та запобігати їх скоєнню, особливо у сфері незаконного обігу зброї, наркотичних засобів і психотропних речовин.

Особливу увагу правоохоронці приділяють безвісти зниклим особам на ТОТ. «Ми реєструємо кожне таке повідомлення. Під час роботи на деокупованих територіях ми повинні мати базу, з якою зможемо працювати та мати можливість ідентифікувати цих осіб», – зазначив полковник поліції.

Також він висловив власне бачення з приводу того, як працює поліція сьогодні та яких принципів дотримується: «По-перше, це – публічність, відкритість і медійність. Ми поширюємо позитивний контент у соцмережах, щоб показати результати діяльності кожної служби. По-друге, це розвиток і самовдосконалення. Ми не стоїмо на місці, постійно вдосконалюємо свої навички та вміння відповідно до вимог воєнного сьогодення. І найважливіше – ми не покинули і не покинемо своє місто, ми залишаємося тут на варті безпеки громадян і регіону в цілому».

Наприкінці зустрічі начальник управління карного розшуку Дмитро Аніщенко висловив слова вдячності запрошеним гостям за їхній професіоналізм і гідний приклад для наслідування молодим працівникам. Також вручив колишнім розшуківцям медалі та відзнаки – майору міліції запасу Віктору Ткачу - медаль «Служити та захищати», полковнику міліції у відставці Віктору Дейнезі – медаль «За громадянський подвиг», полковнику міліції Володимиру Герману – відзнаку «За службу державі».

Пенсіонери ОВС, у свою чергу, також подякували за можливість згадати нелегкі, але такі цікаві роки служби та побажали всім працівникам карного розшуку міцного здоров’я, робочих та особистих успіхів, а їхнім родинам – терпіння й розуміння.

«Від роботи співробітників карного розшуку залежить не тільки загальна кримінальна ситуація в країні, але й спокійне життя наших громадян, - зауважив Віктор Дейнега. – Ціною власної безпеки ви оберігаєте мирне населення від будь-яких загроз. Особливо це важливо сьогодні, у воєнний час, коли й без того нашому народу стільки горя і страждань спричиняє ворог. Я щиро радий, що настрій у вас бойовий, тому твердо впевнений, що тил прикритий надійно!»

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux