Портал в режимі тестування та наповнення
Інформація оприлюднена в ЗМІ щодо конфлікту між поліцією та мітингувальниками у Мелітополі не відповідає дійсності
Опубліковано 30 травня 2018 року о 12:18

На Інтернет-ресурсах з’явилась інформація про те, що в Мелітополі під час санкціонованого мітингу виник конфлікт між громадянами та поліцією. Офіційно повідомляємо, що оприлюднені публікації не відповідають дійсності.  

29 травня на Інтернет-ресурсах «Наш город» (http://news.mspravka.info/190515/), «Местные вести» (http://www.mv.org.ua/news/177158-v_den_pogranichnika_ne_oboshlos_bez_potasovki_(video).html)  та на каналі YouTube  «evgen 1987» (https://www.youtube.com/watch?time_continue=152&v=d9UJmjfPXbc) опублікована інформація та відео про те, що 28 травня в Мелітополі під час святкування неофіційного Дня прикордонника використовувалась заборонена діючим законодавством символіка, та між громадянами й поліцією виник конфлікт.

Офіційно повідомляємо, що дана інформація не відповідає дійсності.

28 травня під час неофіційного святкування Дня прикордонника в Мелітополі на площі Перемоги відбувся мітинг. Потім прикордонники крокували до меморіального комплексу «Братське кладовище» на вулицю героїв України. Охорону громадського порядку забезпечували працівники Мелітопольського відділу поліції.

Під час ходи один із перехожих зробив зауваження з приводу символіки, яка була розміщена на кашкеті прикордонника та, на його думку, містила заборонену символіку.  Даний факт викликав незадоволення серед учасників ходи. Між громадянами виник конфлікт.

Співробітники поліції миттєво відреагували та припинили суперечку між громадянами, роз’яснивши норми діючого законодавства. Забороненої символіки не виявлено. З учасниками конфлікту поліцейські провели профілактичні бесіди. Конфліктів  між поліцейськими та громадськістю не виникало.

До Мелітопольського відділу поліції з заявами щодо використання під час ходи забороненої символіки ніхто не звертався. Істотних порушень громадського порядку не зафіксовано.  

Вкотре прохання до журналістів об’єктивно подавати інформацію та  звертатись за офіційним коментарем до відділу комунікації поліції Запорізької області.  

Відділ комунікації поліції Запорізької області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux