Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Гуляйпільщина: про безпекову ситуацію в районі, роботу правоохоронців та чергову евакуацію із зони ведення бойових дій (ВІДЕО)
Опубліковано 10 вересня 2024 року о 11:50

На спорожнілих вулицях районного центру рідко зустрінеш людей. Натомість, легко можна наткнутися на залишки боєприпасів, якими рясно криють російські військові. Місцеві знають, що небезпека може застати у будь-яку мить, тому далеко від своїх домівок не йдуть. Аби зберегти своє життя, люди наважуються на важливий крок – евакуацію. Як виживають під постійними обстрілами гуляйпільці та несуть службу поліцейські – читайте далі.

Наразі ситуація в місті залишається вкрай небезпечною. Керівник гуляйпільської поліції Віталій Куцак розповідає, що найчастіше росіяни б’ють ударними дронами та з реактивних систем залпового вогню «Град». Снаряди влучають будь-де, проте найбільше страждають приватні сектори. Через засуху займаються пожежі та швидко перекидаються на будинки, тож масштаби згарищ надвеликі.

Коли ворог завдасть нового удару, передбачити неможливо. Хоча гуляйпільці і кажуть, що за 2,5 роки вже навчилися за звуком відрізняти дальність польоту снаряду і навіть розуміють масштаби подальших руйнувань...

Поліцейські щодня проводять роз’яснювальну роботу з населенням щодо евакуації. Люди знають, що можуть звернутися до поліції: їм знайдуть тимчасовий прихисток та допоможуть доправити необхідні речі. Так, днями до правоохоронців за допомогою звернулася 77-річна Галина Іванівна.

Її будинок розбив ворожий снаряд. Помешкання вже непридатне для життя. Одразу після трагедії жінку прихистила сусідка.

Поліцейські разом із представниками місцевого самоврядування знайшли пенсіонерці тимчасовий прихисток у гуртожитку в Запоріжжі. Допомогли зібрати необхідні речі, доїхати та облаштуватися на новому місці.

Дорогою до обласного центру переселенка поділилася: «Буду жити одна, тож взяла з собою всі речі першої необхідності. Авжеж, не хочу покидати своє гніздечко, їду і серце крається. Але ж знаю, що це - єдиний вихід, щоб зберегти своє життя».

Бабуся вірить, що обов’язково дочекається того часу, коли без страху зможе повернутися назад. Адже це єдина мрія, яку плекає кожен, хто колись покинув свій рідний дім.

Нагадаємо: Гуляйполе: про життя мирного населення та роботу поліції\



Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux