Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
«Головна наша місія – безпека дітей»: запорізькі поліцейські обговорили з польськими благодійниками пріоритетні напрямки взаємодії
Опубліковано 27 квітня 2023 року о 18:10

В обласному главку поліції відбулася робоча зустріч за участі керівництва ГУНП в Запорізькій області, представників українських і польських благодійних організацій, а також міської влади Варшави. Мета заходу – надання підтримки та допомоги родинам із дітьми, які постраждали внаслідок російської агресії. Учасники проаналізували попередні результати роботи та окреслили напрямки подальшої діяльності, зокрема на територіях, які будуть деокуповані.

З перших днів повномасштабного вторгнення посилену допомогу нашим громадянам надають представники різних громадських організацій і благодійних фондів. Вагому підтримку українці відчувають від іноземних благочинців. Сьогодні тісна співпраця поліції з іноземними волонтерами набирає нових обертів. З метою обговорення напрямків подальшої діяльності правоохоронці зустрілися з громадськими діячами в обласному главку поліції.

Учасниками заходу стали очільник обласної поліції Артем Кисько, начальники ювенальної поліції Ольги Зінченко та сектору міжнародного співробітництва Ірина Істоміна, керівник гуманітарної місії ГО «Центр міського сервісу» Микола Піддубний, заступник мера Варшави Артур Бишчицький, депутатка міської палати Урсула Вродарська, а також представники двох польських фундацій «Поланія» та «Посланіє мнє».

Полковник поліції Артем Кисько розповів іноземним гостям, як правоохоронці несуть службу в умовах війни, окреслив напрямки діяльності різних поліцейських підрозділів та акцентував увагу на пріоритетних завданнях – забезпеченні безпеки громадян, і в першу чергу – дітей.

«Безперечно, з початку війни робота поліцейських змінилася. Зараз вона спрямована на забезпечення безпеки наших громадян, евакуацію людей, зокрема родин із дітьми, з обстрілюваних населених пунктів до більш безпечних місць, – зазначив очільник поліції. – Для цього у нас щодня працюють евакуаційні групи у складі ювенальних поліцейських, психологів, ПОГів та представників тергромад, які спілкуються з населенням та вивозять людей із-під обстрілів».

Долучилася до обговорення ситуації начальниця ювенальної поліції Ольга Зінченко: «Ми продовжуємо опікуватися родинами з неповнолітніми дітьми, яких поліцейським вдалося евакуювати. Систематично навідуємося до них, цікавимося потребами та докладаємо всіх можливих зусиль, аби надати необхідну допомогу. У цій справі надзвичайно важлива будь-яка підтримка, тим більш - наших закордонних партнерів».

Керівник поліції розповів про окремі напрямки роботи працівників ювенальної поліції та наголосив, що важливим аспектом у їхній діяльності є виховання дитячого покоління в дусі патріотизму. Задля цього поліцейські ініціювали створення молодіжного руху, мета якого – організація корисного дозвілля та виховання любові до рідного краю.

Активну позицію виявили й польські гості. Заступник мера Варшави Артур Бишчинський окреслив головну мету діяльності його команди: «Ми бачимо, як страждають люди в цій страшній війні, тому з самого її початку ми прагнули об’єднатися воєдино та робили все від нас залежне, щоб запоріжці змогли відчути нашу підтримку».

Так, від початку повномасштабного вторгнення за сприяння польських благодійників жителі громад Пологівського району завжди забезпечені якісною гуманітарної допомогою. У супроводі місцевих поліцейських польські партнери систематично доставляють людям продуктові набори, генератори, матраци, засоби індивідуальної гігієни та інші вкрай важливі речі першої необхідності.

Цього разу представники влади Варшави та волонтери розповіли про нові заплановані цілі та запропонували правоохоронцям співпрацювати й надалі: «Наша місія – допомогти родинам із дітьми та незахищеним верствам населення. У пріоритеті – жителі обстрілюваних територій Пологівщини, адже саме вони найбільше страждають від збройної агресії ворога».

Учасники зустрічі окреслили вектори подальшої взаємодії та з’ясували першочергові потреби не тільки цивільних громадян, а й поліцейських. Результатом активного спілкування стала домовленість щодо:

– допомоги внутрішньо переміщеним особам і родинам із дітьми, які евакуювалися до обласного центру;

  • забезпечення маленьких переселенців необхідним дитячим одягом і спортивним інвентарем;
  • підтримка населення на територіях, які будуть деокуповані, в тому числі -допомога у відбудові зруйнованих осель;
  • впровадження практики обміну досвідом між запорізькими та польськими поліцейськими задля більш ефективної подальшої взаємодії.

Поліцейські та гості заходу запланували найближчим часом організувати ще одну зустріч з метою підписання Меморандуму про співпрацю.

Відділ комунікації поліції в Запорізькій області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux