Портал в режимі тестування та наповнення
«Документую наслідки злочинів військових рф, аби винні були покарані», - керівниця слідчого підрозділу Гуляйполя Наталя Подоляко
Опубліковано 15 липня 2023 року о 12:24

Щоденний ризик та ненормований графік – невід’ємна складова життя підполковника поліції у прифронтовому місті. Тримати бойовий дух поліцейській допомагає гостре почуття справедливості та підтримка рідних.

Наталя – справедливий, цілеспрямований, принциповий і відповідальний фахівець. Свій шлях служити та захищати обрала свідомо понад 17 років тому. До лав правоохоронних органів прийшла за покликанням, реалізувавши дитячі мрії.

У 2005 році після закінчення ХНУВС розпочала професійну діяльність на посаді оперуповноваженого кримінальної міліції у справах неповнолітніх Гуляйпільського РВ ГУМВС в Запорізькій області.

Проте згодом, бажання захищати правду підштовхнуло її стати слідчою. Нічні чергування, виїзди на місця події, участь у затриманні злочинців, проведення розслідувань - так виглядали її робочі будні.

«Розплутати клубок фактів, зібрати докази, встановити істину та скерувати провадження до суду, аби Феміда схвалила законний вирок – моя головна мета», - із небажанням розповідає про себе підполковник поліції Наталя Подоляко. Вона вважає, що її роботу треба оцінювати не за словами, а за вчинками.

Розслідуючи часом заплутані кримінальні провадження, вона не шкодувала сил та часу, аби об’єктивно розібратися в ситуації, адже від неї залежали долі людей. Її професійність та наполегливість не залишились непоміченими. У 2017 році їй довірили очолити слідчий підрозділ відділення поліції №1 Пологівського РВП.

Із початком повномасштабного вторгнення рф професійне та особисте життя Наталії Подоляко зазнало докорінних змін. Аби врятувати найдорожче – життя своїх доньок, та щоб думки про їх безпеку не перешкоджали холодному розуму і прийняттю виважених рішень в екстремальних ситуаціях, вона вирішила евакуювати дітей. Сама ж залишилась у рідному Гуляйполі.

Сьогодні, перебуваючи на керівній посаді, вона також виконує роботу слідчого. Виїжджає на місця ворожих влучань, документує наслідки воєнних злочинів та здійснює розслідування кримінальних правопорушень.

Поліцейська розповідає, що найважче - кожного дня стикатися з людським горем і відчаєм, бачити руйнування рідного міста та загибель людей. Це виснажує та іноді навіть опускаються руки. Триматися допомагає підтримка рідних. Чоловік Наталі - колишній правоохоронець, тому як ніхто розуміє особливості служби та допомагає їй не втрачати бойовий настрій.

«Мої доньки пишаються мною, а старша з дівчат мріє продовжити сімейну династію правоохоронців та захищати людей. Так, що в мене вже підростає достойна зміна», - з посмішкою розповідає очільниця слідчого підрозділу відділення поліції №1 Пологівського РВП Наталя Подоляко.

Відділ комунікації поліції Запорізької області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux