Портал в режимі тестування та наповнення
Для запорізьких ПОГів важлива мотивація в роботі – вдячність громади
Опубліковано 18 лютого 2022 року о 14:22

Капітана поліції Сергія Волика та лейтенанта поліції Віталія Горецького жителі Кушугумської ОТГ називають «наші копи», відзначаючи їх активність, сумлінне ставлення до службових обов'язків та готовність у будь який час прийти на допомогу.

У минулому році Кушугумська територіальна громада приєдналася до проєкту «Поліцейській офіцер громади». З липня 2021 року офіцери громади Сергій Волик та Віталій Горецький обслуговують понад 18 тисяч мешканців і три населених пункти площею 200 кілометрів.

Свою службу в громаді поліцейські обрали свідомо. Обидва хлопці комунікабельні, активні і люблять спілкуватися з людьми. «Ця посада дає найкращу можливість якісно взаємодіяти з населенням, вчасно надавати потрібну допомогу, спільно з громадою працювати над створенням більш безпечного простору та комфортного життя мешканців громади», - відзначають поліцейські офіцери.

На теперішні посади капітан поліції Сергій Волик та лейтенант поліції Віталій Горецький прийшли з певним досвідом. Сергій в органах МВС працює вже 12 років. Проходив службу у підрозділах карного розшуку, ювенальної превенції, у службі реагування патрульної поліції. Віталій раніше був слідчим, потім працював дільничним.

Тож, набуті раніше знання допомагають під час виконання повсякденних обов’язків: реагування на заяви і повідомлення жителів громади, виявлення правопорушень, їх профілактики, роботи з дітьми, перевірці діяльності суб’єктів господарювання та багатьох інших.

У своїй діяльності ПОГи активно взаємодіють з населенням, з’ясовують проблемні питання та прагнуть допомогти кожному, хто цього потребує. Також намагаються часто приділяти увагу самотнім людям пенсійного віку, найбільш вразливій категорії громадян. Офіцери громади попереджають їх про  розповсюджені схеми шахрайства та вручають свої візитні картки з телефонами.

У взаємодії з органами соціального захисту населення та місцевого самоврядування, службами у справах дітей поліцейські громади проводять роботу з протидії домашньому насильству, профілактики дитячої бездоглядності, а також надання допомоги  особам, які перебувають у складних життєвих обставинах.

Окрему увагу офіцери приділяють профілактичній роботі з дітьми та вихованню підростаючого покоління. Вони часті гості в школах та дитячих садках,  де проводять тематичні зустрічі, спілкуються з педагогами, дітьми та їх батьками.

Мешканці громади позитивно сприймають активну роботу поліцейських офіцерів і відзначають її результати. Так, депутат Кушугумської громади Олена Діденко розповідає, що місцеві цінують та поважають роботу Сергія та Віталія. Називають їх не інакше як «наші копи». «Вони знають 80% населення, а ми - знаємо їх. Вони практично цілодобово на зв’язку і першими реагують на людську біду».

Поліцейські розповідають: «Робота в громаді вимагає повної віддачі, постійного руху і комунікації, знання законодавчої бази, вміння швидко орієнтуватися у ситуації, витримки та толерантності. Проте, коли люди приходять до нас щоб просто виказати слова вдячності – відчуваєш задоволення та гордість за виконану роботу. І це найбільша мотивація подальшої служби заради безпеки людей».

А Сергій Волик додає: «Я сам виріс у цій громаді, тут живає моя сім’я, навчається син. Особисто знайомий з багатьма мешканцями. Відомі мені й їх проблеми. Тому не можу стояти осторонь, намагаюсь завжди надати максимальну допомогу. Маю мету - зробити безпечне середовище проживання для людей нашої громади, в тому числі для своїх дітей».

 Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux