Портал в режимі тестування та наповнення
Безпека дитини – головна мета діяльності запорізьких ювенальних поліцейських
Опубліковано 26 травня 2022 року о 17:13

Інспектори ювенальної превенції завжди на варті безпеки молодого покоління нашого міста. З початку широкомасштабного російського вторгнення, правоохоронці посилили роботу для створення сприятливого безпекового середовища як для місцевих дітлахів, так і для неповнолітніх переселенців.

Працівники запорізької поліції продовжують працювати в посиленому режимі та виконувати свої службові обов’язки в умовах війни. Попри ризик і небезпеку, поліцейські гідно несуть службу, реагуючи на кожне звернення та повідомлення громадян.

Особливу уваги поліцейські приділяють дитячому середовищу. На сьогоднішній день до Запоріжжя переїхали тисячі родин з неповнолітніми дітьми, які через постійні бої покинули свої домівки та були вимушені шукати прихистку у більш безпечному місці. Тому головною метою працівників ювенальної превенції є створення безпечних умов саме для молодої категорії громадян.

З цього приводу поліцейські здійснили профілактичний рейд по торговим точкам міста з метою недопущення продажу алкогольних напоїв неповнолітнім.

Правоохоронці залишили на торгівельних прилавках наліпки про заборону продажу алкопродукції дітям та попередили, що порушників будуть притягати до адміністративної відповідальності.

Також працівники ювенальної превенції постійно проводять відповідні заходи, під час яких спілкуються з дітьми та їх батьками щодо дотримання правил поведінки в громадських місцях, в тому числі під час сигналу повітряної тривоги. Дітям нагадують про профілактику дитячого травматизму, в тому числі на воді та біля проїзної частини. Наголошують на дотриманні безпечної поведінки під час ігор на дворових майданчиках, в тому числі на необхідності бути обережним і обачливим, спілкуючись з незнайомими людьми на вулицях, пляжах, в паркових зонах тощо.

Враховуючи те, що в місті багато переселенців та нових мешканців, які погано орієнтуються у місцевості, правоохоронці зосереджують увагу маленьких запоріжців та їх батьків на діях, що будуть доречними, якщо вони загубилися або опинилися у незнайомому місці.

Роз’яснювальна робота проводиться й з батьками дітлахів. Особливу увагу працівники ювенальної превенції приділяють родинам, до яких були повернуті діти з інтернатів, пансіонатів, навчально-реабілітаційних центрів, дитячих будинків та інших закладів. До війни ці дітки мешкали окремо від своїх батьків, але наразі їх повернули до рідних домівок. 

Тому поліцейські постійно здійснюють перевірки умов їх проживання, спілкуються з батьками та опікунами щодо дотримання вимог безпеки. Також таким родинам правоохоронці доставляють необхідну гуманітарну допомогу.

Нагадаємо: Запорізькі поліцейські врятували життя літній жінці 

Відділ комунікації поліції Запорізької області

 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux