Портал в режимі тестування та наповнення
У головному офісі поліції області відбулася робоча зустріч із суб’єктами різних форм власності
Опубліковано 21 жовтня 2022 року о 18:32

Основним питанням для обговорення стала протидія корисливим злочинам в умовах відключення електропостачання та визначення єдиної системи реагування всіх охоронних структур. 

окупаційні війська рф продовжують прицільно бити по об’єктах електроенергетики. Наслідком руйнувань є вимушене обмеження споживання електроенергії та застосовування віялових відключень.

Такі умови значно ускладнюють завдання поліції щодо протидії майновим злочинам, зокрема мародерству. Адже майно знеструмлених об’єктів може стати легкою здобиччю для злодіїв.

Сьогодні, 21 жовтня, в обласному главку поліції керівники блоку превенції, управління державної служби охорони, кримінальної поліції обговорили основні шляхи забезпечення захисту матеріальних цінностей приватних підприємств та державних установ (зокрема ювелірних виробів, нарковмісних речовин, які перебувають в легальному обігу, об’єктів дозвільної системи, грошових коштів банківських та фінансових установ).

Заступник начальника ГУНП в Запорізькій області Павло Карабута зазначив: «До звичайних патрульних функцій у поліцейських додаються обов’язки із забезпечення охорони та недопущення мародерства на місцях ураження. Поліцейські наряди будуть задіяні на місцях потраплянь до тих пір, поки не будуть ліквідовані наслідки».

Полковник поліції закликав учасників робочої зустрічі у разі відключення сигналізації негайно повідомляти про це до поліції для визначення кількості нарядів, які необхідно наблизити до тих чи інших місць.

Павло Карабута наголосив, що в умовах воєнного стану конкуренції не повинно бути ніякої і спільне завдання поліції та охоронних агенцій державної і недержавної форм власності - максимально зберегти майно, не допустити розкрадання, а також хаосу та паніки серед населення.


Очільник управління державної служби охорони Сергій Рубанов запропонував начальникам служб безпеки охоронних структур перевірити якість акумуляторних батарей на своїх об’єктах і у разі необхідності обладнати їх додатковими елементами живлення.

Керівники охоронних компаній підтримали таку ініціативу та запропонували об’єднати свої зусилля задля якісної дислокації патрулів поліції та приватних агенцій, що дозволить контролювати як свої підохоронні об’єкти, так і об’єкти техногенної, стратегічної інфраструктури.

Тільки об’єднавши зусилля ми зможемо протистояти спільному ворогові та зберегти безпеку та правопорядок у місті.

 

Відділ комунікації поліції Запорізької області 




Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux