Портал в режимі тестування та наповнення
У Запоріжжі серед угонщиків авто внутрішня безпека НПУ викрила патрульного поліцейського
Опубліковано 27 серпня 2018 року о 20:23

Група осіб тривалий час займалася незаконним заволодінням майном та автомобілями мешканців Запоріжжя. Оперативники внутрішньої безпеки НПУ встановили, що серед зловмисників є інспектор патрульної поліції регіону. За співпраці з керівництвом Департаменту патрульної поліції зловмисника разом з поплічниками затримали після викрадення автомобіля.

У 2017 році слідчим управлінням поліції Запорізької області було розпочато кримінальне провадження за фактами незаконного заволодіння невідомими особами чужим майном та транспортними засобами. До справи долучились оперативники Запорізького управління Департаменту внутрішньої безпеки НПУ – за їхньою інформацією група викрадачів транспорту могла діяти під прикриттям поліцейських.

Проте після проведення комплексу відповідних заходів з’ясувалося, що група зловмисників діє саме під керівництвом поліцейського. Ватажком групи угонщиків виявився 30-річний лейтенант поліції, який перебуває на посаді інспектора патрульної поліції з 2016 року. Спільниками поліцейського виявилися двоє молодиків віком 20 і 24 років.

Разом з працівниками прокуратури Запорізької області та за сприяння керівництва Департаменту патрульної поліції НПУ, працівники внутрішньої безпеки поліції затримали злочинну групу після викрадення автівки. Серед ночі змовники подалися до міста Дніпро, де заволоділи автомобілем марки «BMW» з іноземною реєстрацією.  Поцуплену машину пригнали до Запоріжжя і залишили на «відстій» в одному з приватних будинків.

За кілька днів троє викрадачів збиралися переправити чужу автівку до іншої схованки, але були затримані оперативниками Запорізького  управління ДВБ НПУ. У салоні іномарки було виявлено пристрій для зчитування та дублювання коду сигналізації авто.

Детективи Слідчого управління поліції Запорізьклї області під процесуальним керівництвом обласної прокуратури затримали викрадачів авто в порядку ст.208 КПК України. Слідчі поліції Дніпропетровської області оголосили фігурантам підозру за ч.2 ст.289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України. Зловмисників поміщено до ізолятора тимчасового тримання. Їм загрожує позбавлення волі на строк до восьми років з конфіскацією майна або без неї.

Департамент внутрішньої безпеки
Національної поліції України
 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux