Портал в режимі тестування та наповнення
613 тисяч гривень збитку на реконструкції каналізаційної мережі: запорізькі слідчі скерували до суду обвинувальний акт щодо двох посадовців
Опубліковано 03 жовтня 2023 року о 18:00

Правоохоронці викрили директора будівельної компанії та голову однієї з сільських рад Запорізького району, які з метою заволодіння бюджетними коштами завищували вартість матеріалів та виконаних робіт. Нині досудове розслідування завершено та обвинувальний акт направлений на розгляд суду. 

Слідчі обласного главку поліції під оперативним супроводом працівників УСБУ в Запорізькій області та процесуальним керівництвом обласної прокуратури викрили злочинну схему.

Правоохоронці встановили, що керівник будівельної компанії та голова однієї з сільських рад Запорізького району вчинили низку корисливих злочинів під час проведення реконструкції каналізаційної мережі за рахунок бюджетних коштів. До актів виконаних робіт підрядник вносив завищену вартість будівельних матеріалів, а замовник (в особі сільського голови) приймав та підписував їх. Внаслідок цього бюджету села були спричинені збитки на суму понад 613 тисяч гривень.

За результатами досудового розслідування директора підрядної організації обвинувачують у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. За це передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Сільському голові інкриміновано злочин, передбачений ч. 2 ст. 367 (Службова недбалість) Кримінального кодексу України. Йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років зі штрафом від двохсот п'ятдесяти до семисот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

22 вересня обвинувальний акт відносно зловмисників скеровано на розгляд суду.


Нагадаємо: Запорізькі поліцейські викрили чоловіка, який намагався передати метамфетамін у СІЗО

Відділ комунікації поліції Запорізької області 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux