Портал в режимі тестування та наповнення
3 000 гривень поліцейському за уникнення відповідальності: запорізькі слідчі завершили досудове розслідування відносно хабарника
Опубліковано 15 березня 2024 року о 17:30

Дільничний офіцер поліції викрив жителя Хортицького району, який незаконно зберігав канабіс. За «вирішення питання» про непритягнення до відповідальності чоловік запропонував правоохоронцю хабаря. За такі неправомірні дії фігурантові загрожує до чотирьох років позбавлення волі.

4 березня працівники сектору превенції відділу № 5 Запорізького райуправління поліції на території обслуговування здійснювали профілактичні заходи, спрямовані, зокрема, на протидію незаконному обігу наркотиків. Дільничний офіцер зупинив випадкового перехожого для перевірки документів, а потім здійснив поверхневу перевірку. У результаті правоохоронець виявив у кишені запоріжанина зіп-пакет із речовиною рослинного походження. Чоловік зізнався, що це - канабіс для власного вживання.

Щоб уникнути покарання, порушник запропонував дільничному 3 000 гривень. Від неправомірної вигоди поліцейський відмовився та попередив громадянина про те, що пропозиція та надання хабаря службовій особі є кримінальним правопорушенням. Не зважаючи на попередження, чоловік запропонував правоохоронцю ще більшу суму. Вказані дії були зафіксовані на бодікамеру.

На місце події прибула слідчо-оперативна група територіального підрозділу. Поліцейські задокументували злочин та вилучили речові докази.

Відомості за фактами вчинення злочинів, передбачених ч. 1 ст. 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) та ч. 1 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України були внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

12 березня слідчі під процесуальним керівництвом Дніпровської окружної прокуратури повідомили чоловіку про підозру в пропозиції службовій особі неправомірної вигоди. На цей час обвинувальний акт у цьому кримінальному провадженні вже скерували до суду.

Крім того, найближчим часом буде вирішено питання щодо притягнення фігуранта до відповідальності за незаконне придбання та зберігання наркотичного засобу без мети збуту.

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux