Портал в режимі тестування та наповнення
18 покинутих господарями собак та 50 котів опікає родина з Оріхова: під ворожими обстрілами поліцейські-кінологи доставили їжу для домашніх тварин (ВІДЕО)
Опубліковано 14 листопада 2023 року о 12:45

Під час одного з відряджень до прифронтового міста правоохоронці із Запоріжжя дізналися про родину, яка доглядає величезну кількість котів і собак. Цих пухнастиків залишили їхні господарі, коли рятувались від обстрілів і виїжджали до безпечніших регіонів. Тепер долею тварин опікується місцеве подружжя. Їх підгодовують та слідкують за здоров’ям, але на це йде чимало коштів. Свою допомогу запропонували поліцейські-кінологи – закупили сухі корми, кістки, м’ясо, антипаразитарні засоби та здійснили «адресну доставку». 

На спорожнілих, розбитих ворогом вулицях прифронтового містечка рідко зустрінеш когось із місцевих. По Оріхову цілодобово б’ють авіабомбами, гатять з артилерії, «градів», мінометів. Місто знищено майже на 95 %, не вціліла жодна будівля. Із мирного населення тут залишаються одиниці. Вони латають залишки будинків, аби хоч якось перезимувати. Поруч із ними, але під відкритим небом, - чотирилапі друзі, яких залишили напризволяще їхні господарі.

Піклуватися про пухнастих «безхатьків» узялися Любов та Юрій. Під їхньою опікою 18 собак та 50 котів! Тваринки мешкають на територіях трьох подвір’їв, розташованих поряд з оселею подружжя. Кожен чотирилапий знає, куди потрібно бігти, коли хочеться їсти. Собакам варять каші з гуманітарки, за можливості, додають кістки. Котів годують сухим кормом, який отримують від волонтерів, односельців, які ще залишилися, або інших небайдужих доброчинців.

Долучитися до благодійної місії вирішили й запорізькі кінологи. Привезли до Оріхова сухі корми, кістки, м’ясо та антипаразитарні засоби для тварин.

Війна принесла страждання й випробовування не тільки людям, а й братам нашим меншим. Тож долучитися до допомоги безпритульним тваринам може кожен. Головне – бажання людини бути корисною та розуміння, що навіть маленька добра справа може врятувати чиєсь життя.

Нагадаємо: Оріхівські поліцейські евакуювали до лікарні жінку з Широкого

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux