Портал в режимі тестування та наповнення
У Запоріжжі стартувала програма тренінгів для психологів поліції від Міжнародного комітету Червоного Хреста
Опубліковано 12 січня 2023 року о 19:30

Проєкт спрямований на підтримку та вдосконалення знань фахівців, які у своїй роботі допомагають людям боротися з негативними переживаннями, зокрема в умовах війни. В рамках проходження десятиденної програми курсу фахівці психологічної служби поділяться власним і отримають новий корисний досвід у сфері подолання наслідків стресу.

Психічне здоров’я є ключовим аспектом для гарного самопочуття кожної особистості. Люди, які щоденно перебувають під ворожими обстрілами, відчувають на власному прикладі усю вагу наслідків збройної агресії. Щоденні жахіття залишають в душі українців невидимі шрами війни. Невидимі для інших, але не для себе.

Фахівці стверджують, що психологічна травма може бути глибшою, довше загоюватись та завдавати шкоди навіть тим людям, які безпосередньо не постраждали, а перебувають поруч. У місцях, охоплених бойовими діями, коли насильство створює нові травми та поглиблює старі, потреба в підтримці психічного здоров’я значно зростає.

Без сумніву, тільки відповідний фахівець зможе надати кваліфіковану допомогу постраждалому. Ці спеціалісти повинні володіти відповідними уміннями й навичками з надання першої та поглибленої психологічної допомоги постраждалим від збройного конфлікту.

З цією метою сьогодні, 12 січня, спеціалісти відділу психологічного забезпечення обласного главку поліції долучилися до програми та взяли участь у першому тренінгу «Допомога тим, хто допомагає», ініційованому Міжнародним комітетом Червоного Хреста.

Цей курс допоможе психологам розширити та поглибити свій професійний досвід у сфері психологічної й психосоціальної підтримки людей, яким довелося пережити втрати, травми, інші пов’язані зі збройним конфліктом стреси.

«У своїй роботі ми добре бачимо та розуміємо, наскільки людині, яка пережила обстріли та зазнала втрат, важливо відчути підтримку, отримати допомогу чи розраду від психолога. Зазвичай – це прості, але дуже правильні й доречні слова, іноді – звичайні обійми. Проте сьогодні, в умовах війни, люди все більше потребують саме поглибленої психологічної допомоги. Саме тому, вже маючи певний досвід роботи в цій сфері, наш колектив перебуває сьогодні саме тут. У середовищі, де ми зможемо поділитися власним досвідом, й отримати нові практичні навички з подолання наслідків стресу», – розповідає керівник психологічної служби запорізької поліції Юлія Сьомак.

На психологів-правоохоронців чекають десять тренінгів із розгорнутою програмою. Отриманий новий досвід буде доречним для усієї поліцейської родини Запорізької області.

Нагадаємо: Запорізькі поліцейські взяли участь у тренінгу зі стресостійкості

Відділ комунікації поліції Запорізької області




Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux