Портал в режимі тестування та наповнення
У Запоріжжі поліція долучилась до Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства»
Опубліковано 29 листопада 2023 року о 09:37

28 листопада в центрі міста правоохоронці разом із представниками органів місцевого самоврядування, громадських організацій влаштували для містян інформаційну алею “Acting for survivors” («Кроки до допомоги»), де кожен учасник мав змогу пройти шляхом постраждалої особи, дізнатись реальну історію жертви домашнього насильства та про сервіси допомоги постраждалим.

Мета цьогорічних заходів - привернути увагу до проблем подолання насильства у сім’ї й суспільстві, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок.

Захід організовано Запорізькою міською радою у партнерстві з UNFPA, Фондом ООН у галузі народонаселення та громадською організацією «Асоціація експертів із запобігання та протидії гендерно зумовленому насильству» (GBV Асоціація експертів) у межах проєкту «Міста, вільні від домашнього насильства» за підтримки уряду Канади (Embassy of Canada to Ukraine) та Великої Британії (British Embassy Kyiv).

«З початку року до поліції надійшло близько 5000 повідомлень містян про вчинення домашнього насильства. У багатьох випадках потерпілі до останнього замовчували свої проблеми, - зазначає начальник сектору протидії домашньому насильству Запорізького райуправління Марина Бесараб. - Значна частина з них просто не знає, куди звернутись за допомогою або не бажає розголосу сімейних проблем».

Аби розірвати коло домашнього насильства, необхідно працювати не тільки з кривдником, а й з його жертвами. Постраждалі повинні знати, що не одні в цій боротьбі. Насильство не потрібно терпіти. Допомога поруч.

Саме тому учора на центральній вулиці міста для запоріжан організатори влаштували справжній інформаційний квест. Усі охочі мали змогу дізнатись по QR-кодам реальну історію життя переселенки з Луганської області, яка зазнала домашнього насильства, розділити її біль та разом пройти необхідні кроки для порятунку. Крім того - отримати інформацію про служби, які надають допомогу скривдженим.

Правоохоронці роздавали перехожим тематичні буклети з корисною інформацією, розповідали, куди можна звертатись за безоплатною правовою допомогою та закликали не залишатись осторонь «домашнього зла».

Після закінчення заходу всі учасники отримали символічні подарунки – тематичні наліпки та браслети.

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux