Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У Запоріжжі міграційні поліцейські розповіли містянам як уникнути трудового рабства
Опубліковано 30 липня 2023 року о 10:48

Напередодні Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми правоохоронці провели низку профілактичних заходів, спрямованих на особисту безпеку громадян як у дитячому середовищі, так і серед дорослих. Працівники управління міграційної поліції області зустрілися з юними «байдівцями» та внутрішньо переміщеними особами, щоб донести основний меседж - як уберегтися від торгівців людьми.

 

Для того, щоб молодіжне середовище було більш обізнаним щодо злочинів у сфері людської торгівлі, працівники управління міграційної поліції ГУНП в Запорізькій області провели профілактично-роз’яснювальну роботу серед учасників дитячого руху «Байда».

Фахівці розповіли про основні напрямки своєї роботи, зокрема у сфері розкриття злочинів, пов’язаних із виготовленням і розповсюдженням дитячої порнографії, торгівлею дітьми, трудовим рабством тощо. Поліцейські з власного професійного досвіду повідали юним слухачам реальні історії з конкретними прикладами щодо розкритих запорізькою поліцією злочинів. Ці факти справді приголомшили дітей, тож діалог між правоохоронцями та «байдівцями» був конструктивним.

Дітям роздали інформаційні листівки з контактами інстанцій, куди можна звертатися, щоб убезпечити себе від злочинних посягань.

 

 

  

Не залишили без уваги й родини переселенців, адже це окрема категорія громадян, про яких піклуються поліцейські. Начальник УМП поліції області Андрій Довбня спільно з представницею Управління дотримання прав людини НПУ (з дислокацією в Запорізькій області) Людмилою Скляровою та представником Уповноваженого ВРУ з прав людини у Запорізькій області Михайлом Волковим відвідали внутрішньо переміщених осіб з ТОТ і територій, де ведуться активні бойові дії.

Ці люди є найбільш вразливою та незахищеною верствою населення, адже перебуваючи там, вони відчули жахи війни, тому наразі є дуже вразливими та довірливими, відкритими до людей. Саме цим і можуть скористатися злочинці, які мають на меті викрадення, торгівлю або ж вчинення інших протиправних дій відносно біженців.

Для того, щоб убезпечити громадян від негативних наслідків, керівник управління Андрій Довбня розповів про основні форми торгівлі людьми, в тому числі в умовах війни. Закликав не замовчувати про такі факти та в разі необхідності обов’язково повідомляти про них до правоохоронних органів. Крім того, поліцейський роз’яснив процедуру відшкодування втраченого майна у результаті збройної агресії рф.

 

Поліція - проти рабства та будь-яких незаконних діянь проти волі людини. Тож працівники міграційної поліції закликають громадян бути обачливими, дотримуватись основних правил поведінки, бути обережними та уважними при спілкуванні з незнайомими людьми. Якщо ви або хтось із ваших знайомих опинилися в небезпечній ситуації чи зіткнулися з ризиком експлуатації чи торгівлі людьми, не зволікаючи звертайтеся по допомогу до поліції чи відповідних органів.

Нагадаємо: Запорізькі слідчі повідомили про підозру членам організованої злочинної групи, які незаконно переправляли військовозобов’язаних чоловіків через кордон


Відділ комунікації поліції Запорізької області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux