Портал в режимі тестування та наповнення
Запорізькі слідчі долучилися до арттерапевтичного заходу для дітей-переселенців
Опубліковано 11 серпня 2023 року о 15:40

Організаторами майстер-класу з малювання стали працівники слідчого управління. Поліцейські задонатили на придбання спеціальних професійних фарб, пензлів і трафаретів, які передали до благодійного фонду «Ти не одна». Щоб дізнатися більше про захоплення дітей, правоохоронці завітали до маєтку фундації та приєдналися до процесу розпису на тканинах.

В умовах війни будь-яка допомога важлива. Одні - боронять кордони держави на передовій, інші – донатять на ЗСУ, а хтось – вкладається в духовний розвиток дітей.

Ініціаторка творчого благодійного заходу – поліцейська Карина Дмитренко. Дівчина захопилася малюванням у 2022-му. Спочатку «створювала» електронні малюнки, потім – на папері, полотні, тканинах. Любов до мистецтва звела художницю з однодумцями. Разом вони й сьогодні роблять добрі справи та підтримують людей, які постраждали внаслідок збройної агресії росіян.

«Якось і в моєму житті був нелегкий період, коли я також вдалася до малювання. Той день, коли надійшла звістка про смерть нашого бойового товариша Максима Здоревського, не забуду ніколи. Це був шок для всіх його колег, але для мене – особисте горе, бо ми дружили. Саме терапія мистецтвом мені допомогла трохи втамувати біль втрати. Обираючи матеріали для розпису на тканині, я познайомилася з чудовою майстринею Вікторією, яка запросила мене долучитися до свого арт-простору для переселенців. Тут разом із дітлахами я створила свій перший кастомізований одяг», – ділиться своїми спогадами правоохоронниця Карина.

Поліцейська додає, що розпис на тканинах – один із підвидів арт-терапії. Це не просто витвір мистецтва. Це метод самопоглиблення та релаксації, можливість зануритися у світ власного «Я». Тут ніби самостійно знаходиш відповіді на всі запитання, відчуваєш полегшення, коли тобі погано, або ж навпаки, надихаєшся на нові позитивні емоції та заряджаєшся енергією.

Розуміючи наскільки це цікавий і дієвий метод, працівники відділу розслідування злочинів у сфері службової та господарської діяльності СУ ГУНП в Запорізькій області організували збір коштів на потреби благодійного фонду. Його представники щоденно проводять різноманітні заходи для внутрішньо переміщених осіб із різних куточків України, які постраждали внаслідок військової агресії рф.

9 серпня правоохоронці завітали до фонду на майстер-клас із розпису на тканині. Мисткиня арт-терапії Вікторія Бабко розкрила цікаві факти про метод кастомізації одягу, розповіла про техніки розпису на тканині, познайомила з іншими напрямками мистецтва, які вона викладає на своїх заняттях з художньої майстерності. Серед них – розпис на кераміці, паперових пакетах, ляльках, декупаж, акрилове лиття тощо.

Слідчі познайомилися з майстринями та на власні очі побачили наскільки малювання може приносити задоволення. Діти із радістю презентували гостям свої барвисті шедеври, запропонували долучитися до творчого процесу та створити разом сумісну унікальну річ. За столом вирувала атмосфера справжнього свята фарб і кольорів: одні розмальовували одяг, інші – створювали живописні полотна.

Керівниця арт-гуртка Вікторія розповідає: «Ми робимо майстер-класи для маленьких переселенців із різних регіонів України. Будь-яка дитина, яка має бажання спробувати себе в якості «художника», може долучитися до творчого процесу. Тут малюють всі – і «майстри-профі», і ті, хто взагалі вперше тримає пензлик у руці. Важливо розписувати виріб саме професійною фарбою, яка й коштує відповідно. Нам допомагають різні благодійні організації, а нещодавно приєдналися й наші поліцейські, які задонатили кошти на придбання художніх матеріалів. Для нас це дуже цінно та важливо».

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux