Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Запорізькі криміналісти пройшли навчання в Японії
Опубліковано 19 липня 2023 року о 15:56

Разом із колегами з інших регіонів країни поліцейська Ольга Скиртач поглибила свої знання під час навчальних заходів за кордоном. Досвід, отриманий від японських спеціалістів, допоможе запорізьким криміналістам підвищити ефективність процедури ідентифікації ексгумованих тіл, виявлених на місцях масових поховань на деокупованих територіях.

З початку повномасштабного вторгнення рф в Україну перед правоохоронцями повстали виклики, які вимагають інноваційних підходів та рішень. Для того, щоб посилити можливості Національної поліції України щодо проведення складних криміналістичних процедур, Програма розвитку ООН та Уряд Японії організували важливу ознайомчу поїздку для українських фахівців. У межах обміну досвідом упродовж 10-14 липня десятеро представників підрозділів криміналістики відвідали префектури Фукусіми й Токіо.

Під час навчального візиту поліцейські з Донецької, Запорізької, Харківської, Сумської, Луганської, Чернігівської, Миколаївської, Херсонської та Київської областей перейняли досвід японських криміналістів із розпізнання тіл загиблих, проведення процедури ексгумації на місцях масових поховань, забору зразків ДНК-профілів та ефективного проведення їх аналізу.

Надзвичайний і Повноважний Посол Японії в Україні Кунінорі Мацуда зазначив, що метою цього навчального візиту є можливість поділитися знаннями та досвідом японської поліції щодо ефективної ідентифікації жертв, забезпечення збереження доказів під час розслідування злочинів, надання підтримки постраждалим та їхнім сім’ям, а також психологічної допомоги посадовцям, залученим до такої діяльності. 

Начальниця відділу криміналістичного забезпечення ГУНП в Запорізькій області Ольга Скиртач високо оцінила можливість ознайомитись із передовим досвідом іноземних колег та отримати нові знання та навички, які допоможуть нашим правоохоронцям у встановленні доль тисяч загиблих співвітчизників, зібранні вичерпної доказової бази російських воєнних злочинів та відновленні справедливості. «Водночас ми також мали змогу поділитися вміннями, вже напрацьованими за період повномасштабної війни з рф», - ділиться поліцейська.

Захід відбувся в межах проєкту «Сприяння безпеці людей в Україні шляхом реагування на багатовимірну кризу, спричинену війною», який реалізується ПРООН в Україні та фінансується урядом Японії.

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux