Портал в режимі тестування та наповнення
Запорізька поліція та представники військової адміністрації визначили заходи активної евакуації дітей, які ще залишаються у прифронтових населених пунктах
Опубліковано 02 березня 2023 року о 18:19

У Головному управлінні обласної поліції відбулася робоча зустріч, присвячена вирішенню проблемних питань, пов’язаних з організацією тимчасового переміщення родин з дітьми у більш безпечні місця мешкання.

2 березня в обговоренні взяли участь заступник начальника ГУНП Павло Карабута, начальник управління превентивної діяльності Роман Крупеницький, керівники поліцейських відділів, які обслуговують прифронтові Гуляйполе, Оріхів, Степногірськ, начальник відділу ювенальної превенції Ольга Зінченко, а також заступник голови ЗОВА Віталій Сиволап і Антоніна Матвєєва – начальник служби у справах дітей.

Учасників заходу об'єднала занепокоєність ситуацією щодо евакуації дітей з населених пунктів Запорізької області, які щодня піддаються ворожим обстрілам і є зонами з постійною загрозою життю або здоров'ю людей. У Гуляйполі, Оріхові, Степногірську, Малій Токмачці залишаються родини з малолітними дітьми.

Звісно, жителям цих населених пунктів, в яких зараз немає електро-, водопостачання та інших комунікацій, всебічно надають гуманітарну допомогу волонтери та міжнародні організації. Представники місцевих громад докладають зусиль, щоб забезпечити людей засобами для підтримання життєдіяльності і з розумінням ставляться до їх небажання полишати свої домівки.

Проте невиважена позиція батьків, які відмовляються виїжджати у безпечні місця, ставить під загрозу життя їхніх дітей.

Під час обговорення шляхів вирішення проблемної ситуації заступник начальника ГУНП Павло Карабута запевнив представників обласної військової адміністрації у беззаперечній готовності поліції долучитися до необхідних заходів щодо забезпечення безпеки людей та максимальної евакуації населення.

Він наголосив: «Поблизу цих населених пунктів точаться бойові дії, лінія фронту інколи може непередбачувано змінюватися. Наше головне завдання – убезпечити дітей».

За результатами розгляду пропозицій від учасників зустрічі прийнято до виконання низку заходів. Так, вже найближчим часом працюватимуть мобільні бригади в складі поліцейських, представників органів освіти та служби у справах дітей. Правоохоронці, посадовці та представники громад впевнені, що зможуть переконати сім'ї, які ще залишаються на небезпечних територіях, змінити позицію і більш відповідально поставитися до порятунку своїх дітей.

Відділ комунікації поліції в Запорізькій області



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux