Портал в режимі тестування та наповнення
У Запоріжжі розпочали стажування офіцери Служби освітньої безпеки
Опубліковано 22 січня 2024 року о 17:00

Офіцери СОБ з числа поліцейських охорони пройшли у Вінниці тижневий курс навчання, який передбачав ознайомлення з особливостями охорони закладів освіти, системою захисту прав дітей та алгоритмом дій у різних надзвичайних ситуаціях, а також підготовку з надання домедичної допомоги. Після закріплення на практиці здобутих теоретичних знань фахівці з безпеки приступлять до виконання обов’язків у закладах середньої освіти, які працюють у «змішаному» форматі. 

В грудні 2023 року за ініціативи керівництва держави, за участі Міністерства освіти і науки, Міністерства внутрішніх справ та Національної поліції в Україні було започатковано проєкт «Офіцери Служби освітньої безпеки».

Це крок у майбутнє, в якому молоде покоління зростатиме у безпечному середовищі, а поліція працюватиме в команді з освітянами. Проєкт запроваджується з метою забезпечення безпеки дітей і розпочинається із закладів середньої освіти.

Функції офіцерів СОБ тимчасово виконуватимуть діючі правоохоронці з числа співробітників поліції охорони, які пройшли відбір і навчання азам діяльності закладів освіти, порядку їх функціонування та основ вибухотехніки, щоб посилити спроможність захисту дітей під час навчального процесу.

Сьогодні, 22 січня, в обласному главку поліції відбувся інструктаж офіцерів СОБ, які прибули для проходження практики у запорізьких школах, де буде проводитись змішане навчання. У заході взяли участь заступник начальника ГУНП в області Павло Карабута, керівники структурних підрозділів обласного главку, керівник Управління поліції охорони в Запорізькій області Олександр Врадій та очільниця Департаменту освіти і науки Запорізької обласної державної адміністрації Людмила Бухаріна.

Павло Карабута привітав майбутніх офіцерів СОБ та зазначив: «Сьогодні у нашій області ви першими заступаєте на нову лінію поліцейської діяльності. Ваше завдання - забезпечити безпеку учасників освітнього процесу. Це дещо розширений аспект вашої діяльності, починаючи від здійснення пропускного режиму до проведення у разі необхідності евакуаційних заходів. Головне завдання – не допустити надзвичайних подій за участі дітей. Тримайте руку на пульсі подій. Комунікуйте з учнями, їхніми батьками та адміністрацією навчального закладу, а також взаємодійте із територіальними підрозділами поліції».

«На національному та регіональному рівні в системі освіти одне з найголовніших завдань - забезпечити проведення навчання для наших дітей. У Запоріжжі лише в 17 закладах середньої освіти створені достатні безпекові умови, щоб запустити навчання у змішаному форматі. Завдяки реалізації проєкту «Офіцери Служби освітньої безпеки» батьки та вчителі зможуть якісно виконувати свою роботу, розуміючи, що їхні діти в безпеці. Першими бути складно, але освітяни на вас чекають. Маємо попіклуватись про майбутнє наших дітей», - звернулася до поліцейських керівниця Департаменту освіти та науки ЗОДА.

Начальник Управління поліції охорони в Запорізькій області Олександр Врадій підкреслив, що всі офіцери СОБ забезпечені усіма необхідними для ефективної роботи приладами: бодікамерою, портативними раціями, металошукачами, планшетами, а кожен заклад освіти оснащений тривожною кнопкою. У разі необхідності Управлінням поліції охорони буде надаватись уся необхідна технічна підтримка та допомога.

Крім того, начальниця ювенальної превенції поліції Запоріжжя Ольга Зінченко запевнила, що із фахівцями з безпеки у кожному навчальному закладі будуть тісно взаємодіяти співробітники ювенальної превенції та поліцейські офіцери громад, закріплені за територією обслуговування.

Одразу після проведення інструктажу офіцери Служби освітньої безпеки заступили на охорону закладів загальної середньої освіти Запорізької області.


Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux