Портал в режимі тестування та наповнення
У Запоріжжі правоохоронці розповіли містянам про права і обов’язки батьків і дітей в умовах воєнного стану
Опубліковано 10 червня 2022 року о 13:49

Інспектори ювенальної превенції спільно із ювенальними прокурорами розповіли жителям та гостям міста про етапи документування  фактів вчинення воєнних злочинів військовими рф проти дітей.

Працівники запорізької поліції завжди приділяють дитячому середовищу особливу увагу. У зв’язку із ситуацією в Україні, в багатьох куточках держави, зокрема у південно-східному напрямку, ведуться активні бойові дії. Тому більшість українських сімей вимушені покидати свої рідні домівки у пошуках більш безпечного місця. На сьогодні, Запоріжжя є одним із обласних центрів, куди переїхали тисячі родин з неповнолітніми дітьми. Отже головною метою ювенальних працівників – обласного главку поліції та обласної прокуратури, є створення безпечних умов саме для молодої категорії громадян.

Наразі громадяни, як дорослі, так і малі, у нашому місці почувають себе у безпеці. Проте до цього, перебуваючи на територіях, які на даний час є тимчасово окупованими або перебувають під постійними обстрілами, люди могли бути свідками або жертвами жорстокого поводження з громадянами, в тому числі з неповнолітніми дітьми. Важливо зараз про це НЕ МОВЧАТИ! Кожен факт воєнного злочину має бути задокументований відповідними правоохоронними органами!

З цією метою сьогодні, 10 червня, працівники ювенальної превенції ГУНП в Запорізькій області спільно з ювенальним прокурором Запорізької обласної прокуратури провели для городян та переселенців інформаційно-просвітницький захід.

Під час спілкування з громадянами, правоохоронці роз’яснили дорослим та діткам, що з юридичної точки означає «воєнний злочин», як правильно документувати такі події та яку відповідальність будуть нести російські агресори за скоєні злочинні дії.

Вартові порядку зауважили, що у разі вчинення такого злочину проти дитини, вона матиме статус потерпілої, та, відповідно, право на відшкодування завданої шкоди.

Окрім того, поліцейські нагадали про права та обов’язки батьків і дітей в умовах воєнного стану, як на території нашої країни, так і за її кордоном. Вони розповіли як збираються докази порушень прав людини, а також повідомила до яких органів звертатись для їх фіксації.

Для більш детального ознайомлення з важливою інформацією, правоохоронці роздали батькам та їх дітям інформаційні буклети та пам’ятки, які в умовах воєнного стану можуть не тільки допомогти в складних ситуаціях, але й врятувати життя, як своє, так і інших українців.

Завдяки спільним зусиллям і взаємодії громадськості та представників правоохоронних органів, нам вдасться притягнути до відповідальності кожного, хто забрав найцінніше – посмішки наших дітей!

Нагадаємо: Запорізька поліція діалогу працює в режимі 24/7 задля безпеки мирного населення 

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux