Портал в режимі тестування та наповнення
У Мелітопольському районі за неправдивий виклик поліції  відносно чоловіка складено адміністративний протокол
Опубліковано 25 листопада 2021 року о 15:22

Мешканець Мелітопольського району, знаходячись в стані алкогольного сп’яніння, зробив на спецлінію «102» хибний виклик про вбивство своєї співмешканки. Поліцейські відділу реагування патрульної поліції оперативно перевірили інформацію – вона не знайшла свого підтвердження. Правопорушника буде притягнуто до адміністративної відповідальності.

25 листопада близько 3:30 до Мелітопольського районного управління  поліції Головного управління Національної поліції надійшло повідомлення від чоловіка про те, що в одному із будинків в селі Промінь Мелітопольського району сталося вбивство, будь які обставини заявник повідомити не міг. 

Черговим Мелітопольського РУП на місце події було негайно скеровано найближчий наряд відділу реагування патрульної поліції для встановлення обставин даної події. Поліцейські, прибувши за вказаною адресою, в одному із приватних будинків виявили чоловіка, який мав ознаки алкогольного сп’яніння та його співмешканку. Правоохоронцям чоловік зізнався в тому, що зробив хибний виклик на спецлінію лінію «102» і ніхто нікого не вбивав.

Відносно правопорушника, мешканця Мелітопольського району 1962 року народження, складено адміністративний протокол за ст. 183 Кодексу України про адміністративні правопорушення «Завідомо неправдивий виклик спеціальних служб). Чоловіку загрожує штраф до 3400 гривень. 

Поліцейські в черговий раз звертаються до громадян з проханням телефонувати до екстрених служб, коли дійсно необхідна допомога. На кожне повідомлення про скоєне правопорушення, злочин або надзвичайну подію залучається значна кількість особового складу спеціальних служб. Виїжджаючи на неправдиві повідомлення, правоохоронці, рятувальники чи лікарі можуть не встигнути допомогти тим, хто дійсно потребує допомоги.

Нагадуємо, що згідно норм діючого законодавства за завідомо неправдиве повідомлення також передбачена кримінальна відповідальність. Санкція статті 259 Кримінального кодексу України (Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності)  передбачає від двох до восьми років позбавлення волі. А максимальна санкція статті 383 Кримінального кодексу України (Завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину) – позбавлення волі на строк до двох років.

Нагадаємо: З початку року запорізька поліція відреагувала на понад 2600 викликів вчинення домашнього насильства.

 

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux