Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Обережно – вибухонебезпечні предмети! Поліція Запоріжжя нагадує громадянам правила безпеки у разі їх виявлення
Опубліковано 30 квітня 2024 року о 17:50

В умовах життя у прифронтовому регіоні особливо високу загрозу для людей становлять нерозірвані боєприпаси. Після ворожих обстрілів на території населених пунктів залишається чимало снарядів або їх частин, що не здетонували. Поліцейські закликають громадян бути обережними при виявленні небезпечних предметів.

Загалом, від початку повномасштабного вторгнення, запорізькі поліцейські-вибухотехніки вилучили 5695 вибухових пристроїв і боєприпасів, 3979 боєприпасів до стрілецької зброї та понад 230 кілограмів вибухових речовин. З них, зокрема, знищено 2678 вибухових пристроїв і боєприпасів (1711 з яких належали до категорії «надзвичайно небезпечні»), 341 боєприпас до стрілецької зброї, а також – майже 229,3 кілограма вибухових речовин.

Повідомлення про виявлення вибухонебезпечних предметів надходять чи не щодня, а необережне та легковажне поводження з вибухонебезпечними предметами часто призводить до травмувань та навіть загибелі.

Так, днями до чергової частини відділення № 3 (Новомиколаївське) Запорізького райуправління поліції надійшло повідомлення від оператора швидкої медичної допомоги про те, що на території домоволодіння в одному з населених пунктів Запорізького району внаслідок вибуху поранено чоловіка. Туди одразу ж вирушила слідчо-оперативна група разом з працівниками управління вибухотехнічної служби ГУНП в Запорізькій області.

На місці події правоохоронці встановили, що 59-річний громадянин за місцем мешкання розбирав авіаційний підривач, який від цього здетонував. Унаслідок місцевий житель отримав тілесні ушкодження – його з опіками кінцівок госпіталізували. Наразі поліцейські встановлюють походження боєприпасу.

Поліція Запорізької області звертається до всіх громадян, а особливо до тих, хто проживає в безпосередній близькості до лінії фронту: за будь-яких обставин залишайтеся свідомими та обачними та бережіть найцінніше – власні життя та життя оточуючих!

Нагадуємо основні правила мінної безпеки, які допоможуть убезпечити себе від підозрілого предмета та запобігти трагічним наслідкам.

Перше. Якщо Ви помітили підозрілий предмет, ні в якому разі не наближайтеся до нього – не торкайтесь, не пересувайте та не розбирайте його.

Друге. Не піддавайтеся паніці – зберігайте спокій та рівновагу.

Третє. Якщо поряд є люди, попередьте їх про можливу небезпеку. Не підпускайте їх до місця виявлення «знахідки», відійдіть від нього якнайдалі.

Четверте. Не зволікайте – звертайтеся до профільних служб за номерами 101 або 102.

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux