Портал в режимі тестування та наповнення
У Запоріжжі чоловік пограбував дачників та намагався втекти від дільничних офіцерів поліції по річці
Опубліковано 19 березня 2021 року о 10:31

43-річний чоловік, якого після скоєння злочину переслідували поліцейські, стрибнув у річку. Проте, уникнути відповідальності не вдалося. Триває досудове розслідування.

До Головного управління Національної поліції в Запорізькій області надійшов лист від місцевої мешканки, в якому вона виказала подяку двом дільничним офіцерам поліції, які за лічені хвили затримали грабіжника.

Подія мала місце на початку березня 2021 року. Двоє дільничних офіцерів поліції відділу поліції №1 Запорізького районного управління поліції ГУНП в Запорізькій області, близько 6 години ранку вийшли на територію обслуговування, аби здійснити оперативно-профілактичні заходи. «Напередодні ми отримали скарги від жителів садового товариства  «Запоріжсталь 1» про те, що з території домоволодінь почастішали крадіжки особистого майна, крім того, стали навідуватися наркозалежні особи у пошуках «закладок». Отже, інформацію треба було перевірити та відпрацювати», - пояснив старший дільничний офіцер поліції Михайло Буженко.

Обходячи територію по вулиці Перемоги, поліцейські почули жіночий крик і поспішили на допомогу. Невдовзі вони побачили чоловіка, який біг з металевою секцією паркану. Дільничні офіцери поліції кинулися наздоганяти злодія, який намагаючись втекти полишив викрадене та стрибнув до річки Суха Московка, відому серед містян як Червона.

«Розуміючи, що грабіжник може уникнути відповідальності, я слідом за ним стрибнув у воду та затримав»,  - розповів старший лейтенант поліції Владислав Байрюк.

Правоохоронці встановили особу зловмисника, ним виявився 43-річний місцевий мешканець.

Наразі зловмиснику повідомлено про підозру у вчиненні правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 186 (Грабіж) Кримінального кодексу України. За скоєне йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми  років. Тривають слідчі дії. 

За сумлінне виконання службових обов’язків дільничних офіцерів поліції Михайла Буженка та Владислава Байрюка, рішенням керівництва обласного главку поліції, заохочено грошовою премією.

 

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux