Портал в режимі тестування та наповнення
Продавали наркотики та психотропи через чотири Інтернет-крамниці: у Запоріжжі судитимуть членів організованої групи наркозбувачів
Опубліковано 05 січня 2022 року о 12:00

Фігуранти розповсюджували наркотичні засоби та психотропні речовини на території Запорізької та сусідніх областей. Збували канабіс, амфетамін та пігулки екстазі шляхом закладок, які розвозили на власних автівках. Їх незаконну діяльність припинили оперативники Запорізького управління боротьби  з наркозлочинністю спільно зі слідчими влітку минулого рогу. Наразі обвинувальний акт відносно членів угруповання скеровано до суду.

Організувала наркобізнес 22-річна місцева жителька. Разом із 26-річним співмешканцем вона  створила та адмініструвала чотири Інтернет-крамниці з продажу канабісу, амфетаміну та пігулок екстазі. Для збуту заборонених речовин лідерка угруповання залучила двох чоловіків: 1993 та 1995 року народження.

Зловмисники реалізовували наркотичні засоби та психотропні речовини шляхом «закладок», які розвозили на власних автівках, при цьому, для конспірації своєї незаконної діяльності постійно змінювали номерні знаки транспортних засобів. Гроші за «товар» отримували на електронні гаманці. Після оплати клієнтам надсилали фото про місце розташування «закладки» та їх координати.

Під час санкціонованих обшуків поліцейські вилучили у фігурантів  канабіс, пігулки екстазі, марки ЛСД, банківські картки, автомобільні номери, сім-картки та фасувальні матеріали, а діяльність наркокрамниць заблокували.

Наразі слідчі завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні, а обвинувальний акт скерували до суду для розгляду по суті.

Зловмисникам загрожує ув’язнення  на строк до дванадцяти років з конфіскацією майна. Їхні дії кваліфікуються за низкою статей Кримінального кодексу України:

ч. 2 ст. 27 –  види співучасників;

ч. 3 ст. 307 –   незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, вчинені організованою групою;

ч. 2 ст. 306 –  використання коштів, здобутих від незаконного обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів, прекурсорів, отруйних чи сильнодіючих речовин або отруйних чи сильнодіючих лікарських засобів;

ч. 1 ст. 263 –  незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами;

 

Департамент боротьби  з наркозлочинністю

Національної поліції України

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux