Портал в режимі тестування та наповнення
Від ворожих обстрілів загинули й постраждали цивільні – поліцейські задокументували наслідки обстрілу Приморського
Опубліковано 06 січня 2023 року о 13:15

Учора вранці армія рф накрила «градами» територію Василівського району. Постраждали помешкання селян, є травмовані та загиблі. Крім того, під вогонь окупантів потрапили населені пункти Пологівщини. Докази воєнних злочинів зібрали правоохоронці.

5 січня до органів поліції надійшло 21 повідомлення про зруйновану інфраструктуру. Ворог застосував проти мирного населення артилерію, реактивні системи залпового вогню, авіацію та безпілотні летальні апарати. Руйнування зафіксовані в Гуляйполі, Оріхові, Залізничному, Дорожнянці, Малій Токмачці, Малинівці, Щербаках, Чарівному, Новоандріївці, Білогір’ї, Ольгівському, Новоданилівці, Полтавці, Приморському, Малих Щербаках, Плавнях, Степовому, Кам’янському.

Вчора російські військовослужбовці обстріляли село Приморське Василівського району з РСЗВ «Град». Під уламки розірваних снарядів потрапили шестеро місцевих мешканців.

П’ятеро з них в цей час їхали в автомобілі, щоб доставити односельцям дрова. 31-річного чоловіка та 61-річну жінку доставлено до лікарні з осколковими пораненнями голови. Ще один пасажир авто - 51-річний місцевий житель -загинув.

Цей день став останнім для ще однієї жінки, 1980 року народження, яка під час обстрілу перебувала неподалік місця влучання. Від отриманих осколкових травм вона загинула.

Крім того, вчора госпіталізовано ще одну поранену людину. 61-річний працівник одного з підприємств Василівського району під час ворожої атаки отримав травму ноги, коли намагався сховатися від обстрілу.

Також неспокійно було на оріхівському напрямку. Жителі райцентру та довколишніх сіл повідомили про влучання снарядів у житлові приміщення й території домоволодінь. Наслідки прильотів задокументовані правоохоронцями.

За всіма фактами воєнних злочинів відкриті кримінальні провадження за ч. 1, 2 ст. 438 (Порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Поліція Запорізької області закликає громадян бути обережними під час різдвяних свят і пам’ятати про підступність ворога. Не ігноруйте сигнали повітряної тривоги, дотримуйтеся заходів особистої безпеки. Бережіть себе та свої родини!

Нагадаємо: Збройна атака окупантів забрала життя чоловіка – правоохоронці зібрали докази воєнних злочинів рф на території Запорізької області

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux