Портал в режимі тестування та наповнення
Капітан поліції Вячеслав Лощенко: наше спільна мета по визволенню окупованих територій ще не досягнута, тому я не припиню нести службу
Опубліковано 12 жовтня 2021 року о 15:15

Напередодні державного свята Дня захисників та захисниць України є особливий привід, щоб розповісти про героїв, які з самого початку війни стали щитом цілісності нашої країни. Вячеслав Лощенко вже 7 років несе службу в зоні АТО/ООС.

Капітан поліції Вячеслав Лощенко – командир роти батальйону патрульної служби поліції особливого призначення «Скіф» Головного управління Національної поліції в Запорізькій області. У 2014 році він із Запоріжжя добровольцем пішов боронити нашу країну на Схід. Вже влітку цього ж року у складі добровольчого батальйону «Київ-1» Вячеслав звільняв місто Миколаївка Донецької області. А наступного дня було звільнення Слов’янська.



Вячеслав Лощенко за фахом менеджер-економіст. Після закінчення Запорізького машинобудівного інституту був успішним приватним підприємцем, продовжив сімейну династію з деревообробляючого виробництва. Але не міг стояти осторонь біди, яка підкралась до нашої країни.

З того часу впродовж семи років Вячеслав неодноразово відряджався в зону АТО/ООС. Він вирішив зв’язати своє життя з поліцією, отримав другу вищу освіту – юридичну, закінчивши Національну академію внутрішніх справ і розпочав службу в БПСПОП «Скіф» ГУНП в Запорізькій області.

«Я дуже багато чув про професіоналізм запорізького батальйону, знав, що він один із кращих на Україні, але не міг уявити, що хлопці такі бойові, досвідчені і згуртовані. Вважаю, що значна роль у цьому нашого командира. З таким досвідченим офіцером маю за честь служити», - каже капітан поліції.

Коли відбуваються ротації, бійці нашого батальйону постійно підтримують свою професійну форму, кожен день насичений спортивними тренуваннями, фізичною підготовкою, учбовими стрільбами.

Вячеслав розповідає, що його родина тривалий час не знала, що він несе службу на сході країни. Щоб зайвий раз не переживали - і батькам і дружині казав, що  охороняє громадський порядок у столиці.  Довелося зізнатися, коли центральні і регіональні телеканали показали звільнення Слов’янська і на кадрах його впізнала рідня.  

Після цього і батько не залишився осторонь та домігся участі у третій хвилі мобілізації. Під Дебальцево він був поранений і вже вдома завершував курс лікування.  

«Трохи пізніше до операції в зоні ООС  долучилась і моя дружина, вона теж працює в поліції. Разом з нею ми несли службу в «Красногорівці-Мар’їнці-Кураховому. За визначні особисті заслуги в державній діяльності моя дружина нагороджена відзнако Президента України «Орден княгині Ольги». Дуже пишаюся нею!»- зізнається Вячеслав.

За ці сім років капітан Лощенко пройшов по всій лінії фронту. «Я бачив розкурочені домівки, цілі квартали після тривалих мінометних обстрілів, сльози місцевих жителів і не хочу, щоб ця страшна картина повторилася на іншій території моєї рідної країни. Тому поки ця загроза існує і наша спільна мета по звільненню територій не досягнута – я буду нести службу!» - каже капітан поліції.

В вільний час Вячеслав мріє більше подорожувати по своїй країні, відкривати нові місця,  приділяти увагу родині та вихованню донечки.

«Користуючись нагодою хочу привітати всіх захисників та захисниць України зі святом! Побажати ніколи не здаватися, не опускати руки. Шанувати своїх  вчителів по службі та пам’ятати, що наша країна найкраща, а українці гідні свободи та мирного неба!» - привітав зі святом Вячеслав Лощенко.

 

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux