Портал в режимі тестування та наповнення
На всі випадки рейдерських захоплень земель поліція реагуватиме жорстко, миттєво та згідно чинного законодавства
Опубліковано 22 вересня 2018 року о 11:44

У зв’язку з періодом збору врожаю почастішали факти рейдерських захоплень земель та іншого майна, пов’язаного із зберіганням і переробленням сільськогосподарської продукції на території України. Зокрема, у 2018 році вже вчинено кілька десятків таких кримінальних правопорушень.

Так, нещодавно спроба рейдерського захоплення току сталася в селі Новоукраїнка Новомиколаївського району.  Наразі за цим фактом поліція проводить досудове розслідування кримінального провадження відкритого за ознакам ст. 206 Кримінального кодексу України.

Подібні випадки, пов’язані з порушенням прав законних власників та силовим захопленням підприємств, сталися у Київській, Харківській, Полтавській та Кіровоградській областях.  

У зв’язку з цим Голова Національної поліції Сергій Князєв, під час відеоселекторної наради з керівниками структурних та територіальних підрозділів поліції, скликаної у зв’язку з останніми подіями, наголосив на персональній відповідальності та необхідності відповідного жорсткого контролю кожного керівника обласної поліції щодо роботи з протидії та розслідуванні випадків рейдерських захоплень. 

«Головними у цьому напрямку для нас є дві складові - миттєва реакція та подальше ефективне розслідування. Наше завдання – 100% затримання по ст. 208 КПК всіх рейдерів і направлення їхніх справ до суду. Миттєво має працювати поліція захисту економіки. Розпочинаємо новий етап роботи антирейдерських штабів в областях. До цієї роботи мають бути залучені та взаємодіяти між собою всі силові та інші державні структури», – зазначив голова Сергій Князєв.

Окрім цього, звертаємось до аграріїв з рекомендацією співпрацювати з Державною службою охорони, шляхом підписання договорів хоча б на період збору врожаю. Адже збитки завдані від рейдерських захоплень значно більше ніж кошти витрачені на кваліфіковану охорону ваших земель та підприємств.

Якщо ви стали свідком або потерпілим від протиправних дій, негайно зверніться до поліції за телефоном «102» або в інший зручний для вас спосіб.

Дякуємо за співпрацю.

Відділ комунікації поліції Запорізької області

 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux