Портал в режимі тестування та наповнення
Запорізькими інспекторами-кінологами з початку року здійснено 359 виїздів на місця скоєння злочинів
Опубліковано 15 серпня 2018 року о 14:47

Начальник Кінологічного центру ГУНП в Запорізькій області, під час прес-конференції, розповів про результати роботи інспекторів-кінологів та їх успішну участь у змаганнях.

15 серпня в приміщенні Головного управління Національної поліції в Запорізькій області відбулась прес-конференція начальника Кінологічного центру ГУНП Максима Лісуренко.

Максим Лісуренко розповів, що працівники Кінологічної служби зі службовими собаками охороняють громадський порядок, несуть службу на залізничних та автобусних станціях м. Запоріжжя, постійно залучаються для виявлення фактів незаконного зберігання наркотичних засобів, разом із спеціалістами-вибухотехніками здійснюють виїзди на кожне повідомлення про мінування.

Загалом у Кінологічному центрі перебуває 40 службових собак, які підготовлені та використовуються за напрямками службової діяльності.

За 7 місяців цього року фахівцями-кінологами здійснено 359 виїздів на місця скоєння злочинів, проведено 46 заходів з протидії незаконному обігу наркотичних засобів та проведено 643 оперативно-розшукових та інших профілактичних заходів, за результатами яких було виявлено та вилучено вибухові пристрої, зброю та боєприпаси.

Керівник кінологічної служби повідомив, що працівники підрозділу постійно приймають участь у різних змаганнях.

Так, 28 та 29 травня цього року команда Запорізької області приймала участь в змаганнях «Юний кінолог», які проводились на базі ГУНП в Сумський області, де в командному заліку зайняли ІІІ місце в дисципліні «Захисна служба». Крім того, в особистому заліку представник запорізької команди посів ІІІ місце в подоланні смуги перешкод та І місце у «захисній службі».

А з 6 по 10 серпня представник кінологічного центру взяв участь у ІІІ відкритому чемпіонаті Національної поліції з багатоборства кінологів. За результатами, поліцейський посів І місце в дисципліні «Подолання смуги з перешкодами кінологом із собакою» та ІІ місце – «Затримання службовою собакою умовного правопорушника» та ІІІ місце – «В Третьому відкритому чемпіонаті Національної поліції України з багатоборства кінологів».

Також інспектори-кінологи зі своїми службовими собаками постійно беруть участь у соціальній акції «Школа і поліція. Моя Україна – правова держава», яка проводиться з метою підвищення рівня правових знань підлітків, профілактичної роботи серед дітей для формування навичок безпечної поведінки, попередження жорстокості серед неповнолітніх та протидії вчинення насильства проти них.

Нагадаємо, що вихованці Сергія Головка, 34-річного інспектора-кінолога з пошуку вибухових речовин та зброї кінологічного центру поліції Запорізької області, здатні ефективно виконувати службові завдання з виявлення вибухонебезпечних предметів, охорони громадського порядку та протидії злочинності.

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux