Портал в режимі тестування та наповнення
Запорізькі поліцейські затримали чоловіка, який застосував проти них засіб сльозогінної дії
Опубліковано 16 вересня 2022 року о 19:20

44-річний місцевий дебошир, який чинив опір наряду поліції при затриманні, використав газовий балончик. У результаті зухвалого вчинку правоохоронці отримали хімічні опіки очей. За скоєне зловмиснику загрожує позбавлення волі на строк до п’яти років.

Подія сталася увечері 15 вересня. До відділу поліції №1 Запорізького РУП надійшло повідомлення про конфлікт між сусідами у Вознесенівському районі.

Правоохоронцям, які прибули на виклик, мешканці багатоповерхівки поскаржилися на чоловіка, що веде аморальний спосіб життя, постійно порушує громадський порядок та нехтує правилами додержання тиші у нічний час.

Поліцейські встановили особу правопорушника. Ним виявився місцевий мешканець, 1978 року народження, якого вже неодноразово притягували до адміністративної відповідальності.

Під час проведення поверхневого огляду у фігуранта виявили газовий балончик та дві одиниці холодної зброї.

Для документування цього факту на місце події прибула слідчо-оперативна група. При спілкуванні з працівниками поліції чоловік поводився зухвало, нецензурно висловлювався на адресу  правоохоронців та провокував їх на неправомірні дії. Очікуваної реакції він не дочекався, тож вирішив утекти.

У відповідь на спробу затримання, втікач розпилив сльозогінний газ в обличчя офіцерам поліції.

З хімічними опіками очей постраждалих доставлено до медичного закладу, а зловмисника затримано на підставі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Також за результатами обстеження встановлено, що на момент скоєння правопорушення фігурант перебував під дією наркотичних речовин.

За фактом злочину слідчим, під процесуальним керівництвом Вознесенівської окружної прокуратури, відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на той самий строк.

Нагадаємо: У Запоріжжі поліцейські викрили злочинну групу, яка організувала виробництво та збут фальсифікованого алкоголю.

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux