Портал в режимі тестування та наповнення
Запорізькі поліцейські продовжують посилену профілактичну роботу щодо протидії розповсюдженню коронавірусної інфекції
Опубліковано 12 квітня 2021 року о 16:10

Упродовж вихідних правоохоронці перевірили понад 300 суб’єктів господарювання. Злісних порушників притягнуто до адміністративної відповідальності.

Нагадаємо: відповідно до постанови Кабінету Міністрів України №1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби, 7 квітня на позачерговому засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Запорізьку область віднесено до «червоної» епідеміологічної зони.   

З метою контролю за виконанням карантинних обмежень поліцією Запоріжжя збільшено кількість мобільних груп, які щоденно перевіряють дотримання протиепідемічних заходів як фізичними, так і юридичними особами. До їх складу, окрім поліцейських, входять представники Держпродспоживслужби, Національної гвардії, органів місцевого самоврядування. 

Так, співробітники відділу поліції №2 Запорізького районного управління поліції за порушення встановлених протиепідеміологічних заходів притягнули до адміністративної відповідальності власника дитячого розважального центру, розташованого на території центрального парку культури та відпочинку міста Запоріжжя «Дубовий Гай».  

Загалом, за два вихідні дні, правоохоронці перевірили понад 300 суб’єктів господарювання: заклади торговельного та побутового обслуговування, громадського харчування, заклади з надання послуг розміщення, спортивні зали, нічні клуби та розважальні центри. За результатами перевірок, на представників закладів складені 42 адміністративні протоколи за ч. 1 ст. 44-3 (Порушення правил щодо карантину людей) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Відповідно до чинного законодавства винним загрожує покарання у вигляді накладення штрафу на громадян від однієї до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб – від двох до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Крім того, за порушення правил карантину понад 100 громадян притягнуто до відповідальності за ч. 2 ст. 44-3 (Порушення правил щодо карантину людей) КУпАП. Санкцією статті передбачено покарання у вигляді штрафу від десяти до п’ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

У зв’язку зі зростанням захворюваності на COVID-19 поліція закликає громадян відповідально поставитися до збереження свого здоров’я та здоров’я оточуючих.

Нагадаємо: правопорушення та події, зафіксовані поліцією з 5 по 11 квітня 2021 року.

Відділ комунікації поліції Запорізької області 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux