Портал в режимі тестування та наповнення
Запорізька поліція відкрила кримінальне провадження за фактом травмування пенсіонера водієм маршрутного автобусу (ОНОВЛЕНО)
Опубліковано 11 вересня 2021 року о 13:25

За даним фактом відділом поліції №4 Запорізького районного управління поліції відкрито кримінальне провадження за ст. 125 Кримінального кодексу України. Остаточна правова кваліфікація буде надана після проходження потерпілим судово-медичної експертизи.

10 вересня до відділу поліції №4 Запорізького районного управління поліції ГУНП в Запорізькій області надійшло повідомлення від небайдужих громадян про те, що водій маршрутного таксі, знаходячись на зупинці громадського транспорту по вулиці Чумаченка, наніс літньому чоловікові травми.

На місце події виїхала слідчо-оперативна група відділу поліції та медики. Встановлено, що водій 1976 року народження, намагаючись виштовхнути 82-річного пенсіонера з салону мікроавтобусу наніс останньому тілесні ушкодження. Місцеві мешканці, які стали свідками та очевидцями даної події  відразу викликали правоохоронців.

Ця ситуація набула широкого суспільного резонансу: в соціальній мережі з’явилось відео, на якому зафільмовано як водій маршрутного автобусу  спочатку наніс удар людині похилого віку ногою в живіт,  а потім дверима вдарив пенсіонера по обличчю. 

За даним фактом дізнавачем відкрито кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ст. 125 (Умисне легке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України. За результатами призначеної судово-медичної експертизи діям водія маршрутного таксі буде надано остаточну правову кваліфікацію. 

Розслідування кримінального провадження знаходиться на контролі у керівництва ГУНП в Запорізькій області.

Співробітники відділу безпеки дорожнього руху Управління патрульної поліції зв’язались з представниками фірми-перевізника щодо прийняття заходів дисциплінарного впливу до свого працівника.  10 вересня фірма-перевізник звільнила вказаного водія з займаної посади.

Керівництво поліції Запорізької області звертається до всіх громадян, особливо пільгових категорій населення: пенсіонерів,  учасників АТО,  ООС, інших  пільгових категорій громадян і закликає  негайно повідомляти на спецлінію «102» про всі факти свавілля з боку перевізників. Якщо ви вже потерпіли від подібних дій або стали їх свідками, одразу повідомляйте в поліцію у будь-який зручний спосіб!

ОНОВЛЕНО:

Сьогодні, 14 вересня сектором дізнання відділу поліції №4 Запорізького районного управління, за погодженням з Шевченківською окружною прокуратурою, справу перекваліфіковано на ч. 1 ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України і водію повідомлено про підозру у скоєнні цього кримінального правопорушення. Санкція за статтею передбачає штраф від однієї тисячі до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до п'яти років.

 

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux