Портал в режимі тестування та наповнення
Запорізька поліція продовжує здійснювати дотримання вимог виборчого законодавства
Опубліковано 26 жовтня 2020 року о 21:26

Співробітники продовжують нести службу на виборчих дільницях і здійснювати охорону виборчої документації. Ситуація контрольована.

У зв’язку із певними затримками в роботі ТВК та наявністю численних помилок в протоколах, окремі голови комісій оголосили  перерву в своїй роботі до ранку 27 жовтня.

Нагадаємо, що відповідно до статті 20 Виборчого кодексу «Виборчий процес є безперервним та не може бути скасованим, зупиненим або перенесеним».

До територіальних підрозділів запорізької поліції надійшло вже більше 20 повідомлень про такі порушення.

26 жовтня до Бердянського відділу поліції ГУНП в Запорізькій області надійшло повідомлення від офіційного спостерігача від громадянської мережі "Опора" про те, що голова Бердянської ТВК оголосила перерву під час засідання, тобто ухилилась від виконання обов'язків по встановленню результатів голосування. Слідчими Бердянського відділу поліції розпочато досудове розслідування за ознаками ч. 5 ст. 157 Кримінального кодексу України. (Ухилення члена виборчої комісії чи члена комісії з референдуму від виконання своїх обов’язків у роботі комісії без поважних причин, що призвело до неможливості роботи виборчої комісії, комісії з референдуму в день голосування, проведення підрахунку голосів на виборчій дільниці чи дільниці з референдуму, встановлення підсумків голосування у відповідному виборчому окрузі чи окрузі з референдуму, встановлення результатів виборів або референдуму) Кримінального кодексу України. Санкція за статтею передбачає відповідальність у вигляді обмеженням волі на строк до трьох років або позбавленням волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк п’ять років.

Співробітники поліції продовжують реєструвати повідомлення про порушення виборчого законодавства, всім їм буде надана правова оцінка.

Наразі правоохоронці продовжують охороняти приміщення виборчих дільниць і виборчу документацію. Під час несення служби співробітники поліції дотримуються, насамперед, принципів законності, верховенства права та політичної нейтральності.  

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux