Портал в режимі тестування та наповнення
Запорізька поліція оголосила підозру двом харків’янам у незаконному заволодінні автомобілем
Опубліковано 30 липня 2021 року о 12:06

Гості міста пізно вночі викрали автомобіль з двору будинку в Хортицькому районі.  Рухаючись по автошляху, вони проігнорували вимогу патрульних поліцейських до зупинки. Нетривала погоня закінчилася затриманням правопорушників.

29 липня близько 4-ї години ночі до відділу поліції № 5 Запорізького районного управління надійшло повідомлення про те, що в Хортицькому районі з двору будинку по проспекту Ювілейному невідомі особи заволоділи автомобілем «ВАЗ-2110». На автошляху «Запоріжжя-Нікополь» транспортний засіб привернув увагу наряду патрульної поліції, бо їхав на великій швидкості. Сигнал поліцейських водій проігнорував, тому патрульні наздогнали та зупинили автомобіль, а двох чоловіків, які намагалися втекти, затримали.

На місце події прибула слідчо-оперативна група. Працівники поліції встановили особи молодиків та опитали їх. Як з'ясувалося, громадяни 1989 та 1992 року  зареєстровані як мешканці Харкова  і раніше не  були засуджені. Молодший з них зараз мешкає у Дніпропетровської області.

Вони пояснили, що до Запоріжжя приїхали для продажу автомобіля і після здійснення угоди, вирішили відсвяткувати пивом у найближчому від супермаркету дворі в Хортицькому районі міста. Там, один з товаришів побачив автомобіль «ВАЗ-2110» і за допомогою викрутки відкрив транспортний засіб. На ньому зловмисники поїхали в бік Дніпропетровської області. Та проїхавши півкілометра по трасі, наткнулися на патрульних. В ході подальших слідчо-оперативних заходів, обох чоловіків було затримано в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Наразі працівники сектору кримінальної поліції відпрацьовують інформацію щодо ймовірної причетності затриманих до скоєння угонів транспортних засобів в інших областях України.

Слідчими поліції  обом чоловікам оголошено про підозру у скоєнні кримінального злочину. Розпочато досудове розслідування кримінального провадження за ч. 2 ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом вчинене повторно або за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років з конфіскацією майна або без такої.

Нагадаємо: У курортному Бердянську  оперативники викрили серійного крадія.

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux