Портал в режимі тестування та наповнення
За фактом спалення лікарських препаратів у Запоріжжі проводиться досудове розслідування
Опубліковано 21 січня 2019 року о 14:01

Група активістів, переважно з інших регіонів України, в одній з аптек Дніпровського району вилучили лікарські препарати та спалили їх. Відкрито кримінальне провадження.

Проблема у напрямку протидії наркозлочинності у Запорізькій області  існує. Керівництвом поліції області та Управлінням протидії наркозлочинності вживаються організаційні та практичні заходи, направлені на покращення стану протидії наркозлочинності на території регіону, а також вирішення проблемних питань та виправлення недоліків.

Питання боротьби з наркозлочинністю належить не тільки до компетенції поліції. Для вирішення цього питання потрібен комплексний підхід і прокуратури й інших правоохоронних органів. Ця проблема також потребує активної участі в цій роботі органів місцевого самоврядування, виконавчої влади, закладів охорони здоров’я, навчальних закладів та громадських організацій. Останні вказують поліції на існуючу проблему у сфері боротьби з наркозлочинністю. В свою чергу, поліцейські готові до співпраці. Проте всі заходи необхідно проводити згідно та лише в рамках чинного законодавства.

Так, 20 січня близько 12 години біля будівлі ГУНП в Запорізькій області зібрались близько 70 представників однієї з громадських організацій  Дніпра, Харкова, Запоріжжя та інших міст України, які виступили проти реалізації нарковмісних препаратів в аптеках без рецептів. З лідерами активістів зустрівся заступник керівника поліції області Юрій Попов. Полковник поліції запросив ініціативну групу до приміщення обласної поліції, де обговорив з присутніми існуючі проблеми та шляхи їх вирішення. Близько 14 години учасники зібрання розійшлись.

А близько 14:15 активісти зайшли до приміщення аптеки по проспекту Металургів та вчинили сварку. Під час конфлікту один з чоловіків вдарив працівницю аптеки, жінку 1992 року народження. Її з тілесними ушкодженнями доставили до лікарні, після надання медичної допомоги відпустили додому. Після цього, громадяни винесли з приміщення на вулицю коробки з лікарськими засобами та підпалили. Активісти вказують, що це були нарковмісні препарати.

Після цього учасники розійшлись. Поліцейськими відкрито кримінальне провадження за ознаками ч.2 ст.296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. На даний час триває досудове розслідування.  

Поліцією Запорізької області вживаються заходи, спрямовані на встановлення всіх обставин події та причетних осіб до скоєння злочину.

Нагадаємо, що слідчі, оперативники, працівники Управління стратегічних розслідувань із залученням спецпризначенців під процесуальним керівництвом прокуратури області, попередили скоєння умисного вбивства місцевого мешканця та затримали замовника в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux