Портал в режимі тестування та наповнення
Виправдовування організаторів щодо перенесення дати проведення фестивалю на острові Хортиця не відповідає дійсності
Опубліковано 19 серпня 2021 року о 17:45

Організатори проведення музичного фестивалю «ZOUND FESTIVAL» не врахували, що на території держави 29-го серпня визнано Днем пам’яті загиблих захисників України.  А причиною перенесення заходу назвали  «погрози радикальних активістів» щодо зриву концерту, в тому числі і силовими методами.

Під час моніторингу інтернет ресурсів працівниками поліції було виявлено публікацію про те, що в місті Запоріжжя 28 та 29 серпня на острові Хортиця планується проведення музичного фестивалю «ZOUND FESTIVAL».

Під час планування вказаного заходу з боку організаторів не обговорювалася дата проведення та організаційні питання з органами Національної поліції, які, в свою чергу, зобов’язані забезпечувати охорону публічного порядку згідно з Законом України «Про Національну поліцію», посилаючись, що попередня дата була усно узгоджена з представниками міської адміністрації (при цьому ніяких підтверджуючих даних не надано).

У зв’язку з чим за ініціативи керівництва ГУНП в Запорізькій області 18 серпня 2021 року було проведено зустріч у форматі круглого столу з організаторами фестивалю, представниками органів місцевого самоврядування, громадськими та ветеранськими організаціями,  родичами воїнів загиблих в зоні АТО/ООС.

Під час проведення вказаної зустрічі були уважно вислухані аргументи усіх учасників щодо концепції проведення вказаного фестивалю та наголошено про те, що відповідно до  Указу Президента України від 23 серпня 2019 року «Про День пам'яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України» № 621/2019 та розпорядження Кабінету Міністрів України від 09 червня 2021 року № 614-р, 29 серпня встановлені обмеження на розважально-концертні заходи на території держави.

Організаторами фестивалю були враховані пропозиції щодо перенесення дати проведення заходу з 29 на 27 серпня. Однак в мережі Інтернет ними була розповсюджена інформація, що  дата проведення заходу змінена через «погрози радикальних активістів» щодо зриву концерту, в тому числі і силовими методами, що, в свою чергу, не відповідає дійсності.  

У випадку, якщо  б організатори не змінили й не перенесли дату проведення фестивалю, поліцією було б ініційовано звернення   до судової   інстанції  відповідно до «Кодексу адміністративного судочинства України» з метою заборони проведення заходу в цей трагічний для країни день.

 

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux