Портал в режимі тестування та наповнення
Винуватця ДТП у Запоріжжі, внаслідок якого загинули мати з дитиною, заарештовано
Опубліковано 04 червня 2018 року о 11:30

Водій автомобіля на величезній швидкості, під час зміни напрямку руху, скоїв наїзд на бордюр, допустив занос транспортного засобу, виїхав на тротуар та скоїв наїзд на мати з малолітньою дитиною. Після аварії водій та пасажири транспортного засобу намагались втекти. Винуватця ДТП заарештовано.

02 червня близько 17:50 хвилин до Вознесенівського відділення поліції ГУНП в Запорізькій області надійшло повідомлення по спецлінії «102» про дорожньо-транспортну пригоду на «Прибрежній автомагістралі» з потерпілими.

Встановлено, що водій автомобіля «BMW 330» з литовською реєстрацією рухався по вулиці Прибережна магістраль в напрямку вулиці Лермонтова зі швидкістю понад 100 км/год. Поблизу стовпа ЛЕП № 220 водій змінив напрямок руху вліво, не переконавшись у безпечності маневру, наїхав на бордюрний камінь зліва, після чого допустив занос керованого ним автомобіля, виїхав на тротуар та скоїв наїзд на пішоходів – жінку та малолітню доньку.

Внаслідок аварії малолітня дівчинка 2013 року народження померла на місці події, жінку 1982 року народження доставили до реанімації міської лікарні, де вона померла від отриманих травм.

Після дорожньо-транспортної пригоди водій та двоє пасажирів автомобіля покинули місце події та намагались зникнути. Громадяни, які стали свідками події, наздогнали двох чоловіків. Третьому вдалось зникнути.

Поліцейські встановили, що затримані – громадяни Вірменії 1984 років народження.

Спочатку чоловіки давали неправдиві свідчення та плутали слідчих й оперативників. Проте, завдяки свідкам й очевидцям події, правоохоронці встановили, що двоє затриманих це пасажири автомобіля. Крім того, завдяки свідченням свідків, було встановлено, хто був за кермом транспортного засобу та вже за кілька годин оперативники затримали зловмисника.

Громадянину Вірменії 1982 року народження обрано  запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб.  

Затриманому вже повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає від п'яти до десяти років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років.

Крім того, на даний час вирішується питання про відкриття кримінального провадження за ознаками ст. 384 (Введення в оману суду або іншого уповноваженого органу) Кримінального кодексу України.

Висловлюємо подяку громадянам за їх небайдужість, активну позицію та допомогу поліції. Саме завдяки свідченням громадян, поліцейським вдалось встановити обставини трагічної дорожньо-транспортної пригоди та особу зловмисника, який був за кермом транспортного засобу на момент ДТП.

Наразі призначаються ряд судових експертиз, триває досудове розслідування. Тому поліцейські звертаються до громадян із проханням, якщо ви маєте будь-які відеозаписи з приводу цієї події зверніться, будь ласка, за телефонами: (061) 236-78-26, 050-661-04-20 або в інший зручний для вас спосіб!

Нагадаємо, що в селі Бердянського району Запорізької області водій мопеду не впорався з керуванням та скоїв зіткнення з бетонною електроопорою. Внаслідок аварії водій транспортного засобу загинув.

Відділ комунікації поліції Запорізької області

 

 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux