Портал в режимі тестування та наповнення
У Запорізькій області поліцейські затримали трьох підозрюваних, які намагалися пограбувати майнера
Опубліковано 09 квітня 2021 року о 15:11

Зловмисники хотіли заволодіти обладнанням  для видобутку біткоїну, яке належить  місцевому підприємцю. Вони затримані в порядку ст. 208 КПК України. Вирішується питання повідомлення їм про підозру у скоєнні замаху на пограбування.

8 квітня о 20:40 до відділення поліції № 4 Пологівського районного управління ГУНП в Запорізькій області повідомили, що в Оріхові у дворі будинку по вулиці Івана Мазепи чутно постріли.

На місце події прибули слідчо-оперативна група, а також група реагування патрульної поліції. Встановлено, що троє невідомих знаходячись у дворі місцевого мешканця 1990 року народження, розпорошили газовий балончик та намагалися заволодіти обладнанням для майнінгу «Bitcoin Antminer S9». Його вартість становить близько 40 тисяч гривень.

Проте, власник дав відсіч і здійснив кілька пострілів зі свого травматичного пістолета «Форт-12» вгору та один постріл під ноги нападників. Після цього зловмисники розбіглися.

Працівники поліції одразу затримали двох чоловіків, а ще один втік на автомобілі «Жигулі». Однак введена в дію операція «Перехват» не залишила йому шансів для втечі.

Особовий склад поліції регіону швидко зорієнтували на розшук зловмисника, надали його прикмети та номерні знаки автомобіля. Невдовзі підозрюваного чоловіка встановили працівники групи реагування патрульної поліції в районі  Оріхівського автовокзалу. Як з´ясувалося пізніше, він змінив номерні знаки на автомобілі, залишив його в лісопосадці, а сам намагався уїхати автобусом.

Зараз відомо, що всі учасники правопорушення – мешканці Дніпропетровської області, 1991, 1992 та 1993 років народження. Вони затримані в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за п. 2 ст. 15 (Замах на злочин), ч. 2 ст. 186 (Грабіж) Кримінального кодексу України. Вирішується питання повідомлення фігурантам про підозру та обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо: У Бердянську правоохоронці під час обшуку вилучили психотропну речовину за цінами «чорного» ринку на суму понад 27 тисяч гривень.

 

Відділ комунікації поліції Запорізької області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux