Портал в режимі тестування та наповнення
У Запорізькій області затримано зловмисників, які чинили опір працівникам поліції
Опубліковано 21 жовтня 2019 року о 10:51

Працівники Мелітопольського відділу поліції затримали в порядку ст.208 КПК України чоловіка, який спустив собаку на двох поліцейських. А працівники Якимівського відділення поліції затримали піднаглядного, який чинив опір дільничному офіцеру поліції. В результаті співробітники поліції доставлені до лікарні для надання  медичної допомоги. Відкриті кримінальні провадження.

20 жовтня близько 23:20 до Мелітопольського відділу поліції ГУНП в Запорізькій області надійшло повідомлення про те, що під час виїзду на виклик в Мелітопольський район, власник будинку 1971 року народження навмисно спустив свого собаку на двох інспекторів сектору реагування патрульної поліції. В результаті лейтенант поліції 1989 року народження та старший сержант поліції 1991 року народження з тілесними ушкодженнями доставлені до лікарні.

Зловмисника затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Відкрито кримінальне провадження за ознаками ч.2 ст. 345 Кримінального кодексу України (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу).  Санкція статті передбачає до п’яти років позбавлення волі. Триває досудове розслідування.

Також в Якимівському районі затримали чоловіка, який наніс працівнику поліції тілесні ушкодження.

18 жовтня близько 17 години старший дільничний офіцер поліції разом із співробітниками групи реагування патрульної поліції Якимівського відділення поліції ГУНП в Запорізькій області проводив перевірку піднаглядного в одному з будинків по вулиці Центральній в смт Якимівка. Раніше засуджений громадянин 1979 року народження неодноразово порушував вимоги адміністративного нагляду і поліцейські проводили з ним профілактичні бесіди. Під час чергової перевірки старший дільничний офіцер поліції побачив в помешканні піднаглядного речовину,схожу на наркотичну. Поліцейський зателефонував на лінію «102» і викликав слідчо-оперативну групу. На такі дії капітана поліції піднаглядний відреагував неадекватно: спочатку він намагався втекти з квартири, а потім наніс дільничному офіцеру тілесні ушкодження.

Зловмисник був затриманий співробітниками групи реагування патрульної поліції та доставлений до Якимівського відділення поліції. Чоловіка затримано в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.  Постраждалий поліцейський 1988 року народження звернувся до місцевої лікарні, де йому була надана медична допомога.

Під час проведення санкціоновано обшуку за місцем мешкання піднаглядного виявлено  наркотичну речовину сіро-зеленого кольору з характерним засобом коноплі (за попередніми даними – «канабіс») та саморобний пристрій для її вживання. Все вилучене направлено для проведення експертизи до Запорізького науково-дослідного експертно-криміналістичного центру.

Відкриті кримінальні провадження  за ознаками ч.2 ст. 345 Кримінального кодексу України (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) і ч. 1 ст. 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) Кримінального кодексу України. Розпочато досудове розслідування.

Нагадаємо, поліцейські встановили обставини вбивства мешканця Запоріжжя.

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux