Портал в режимі тестування та наповнення
У Запорізькій області 352 поліцейських забезпечують порядок під час підрахунку голосів
Опубліковано 01 квітня 2019 року о 15:15

Під час прес-конференції керівництво поліції регіону та представники Громадянської мережі «ОПОРА» підсумували, як пройшло голосування на території Запорізької області. Грубих порушень не зафіксовано.

1 квітня в приміщенні телеканалу UA: Запоріжжя відбулась прес-конференція на тему: «День голосування у Запорізькій області». У заході взяли участь заступник начальника ГУНП в Запорізькій області Олександр Панченко, регіональний координатор спостереження Громадянської мережі «ОПОРА» Андрій Токарський, координаторка спостереження Громадянської мережі «ОПОРА» за виборами в Запорізькій області Ганна Дворна, громадський омбудсмен із захисту виборчих прав Громадянської мережі «ОПОРА» Максим Бабак.

Під час прес-конференції Олександр Панченко розповів, що станом на 01 квітня до поліції Запорізької області надійшло 57 повідомлення про можливі порушення законодавства під час голосування. За всіма повідомленнями поліцейськими проводяться ретельні перевірки.

Так, за 2 подіями відкрито кримінальні провадження:

- за фактом видачі 10 бюлетенів у Вознесенівському районі Запоріжжя відкрито кримінальне провадження за ознаками ч.1 ст.158-1 Кримінального кодексу України (Незаконне використання виборчого бюлетеня, бюлетеня для голосування на референдумі, голосування виборцем, учасником референдуму більше ніж один раз); 

- за фактом видачі бюлетеня іншій особі у Дніпровському районі Запоріжжя відкрито кримінальне провадження за ознаками ч.1 ст.158 Кримінального кодексу України (Надання неправдивих відомостей до органу ведення Державного реєстру виборців або фальсифікація виборчих документів, документів референдуму, підсумків голосування або відомостей Державного реєстру виборців).

Окрім того, за фактами пошкодження бюлетенів складно 4 адміністративні протоколи.

Представники Громадянської мережі «Опора» розповіли про найчастіші порушення, що стались у День голосування на території Запорізької області.

На теперішній час до територіальних виборчих комісій здали виборчу документацію 792 дільниці з 1126, ще 334 очікують своєї черги. Для охорони документації залучено 352 поліцейських.

Нагадаємо, що в Запорізькій області грубих порушень у день голосування не зафіксовано.

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux