Портал в режимі тестування та наповнення
У Запоріжжі за фактом стрілянини в крамниці слідчі відкрили три кримінальні провадження
Опубліковано 14 червня 2021 року о 13:06

Правоохоронці встановили, що 43-річний місцевий підприємець спричинив вогнепальні поранення  двом чоловікам, які пошкодили вхідні двері в його магазині та нанесли йому тілесні ушкодження. За результатами досудових розслідувань кримінальних проваджень діям чоловіків буде надано остаточну правову кваліфікацію. Слідчі дії тривають.

12 червня близько 20 години до Запорізького районного управління поліції ГУНП в Запорізькій області надійшло повідомлення про те, що до однієї з міських лікарень міста госпіталізовано двох чоловіків 1982 та 1983 років народження з вогнепальними пораненнями. За попередніми даними, ушкодження потерпілі отримали під час сутички в магазині, розташованому на вулиці Істоміна у місті Запоріжжя.

За вказаною адресою негайно виїхали працівники Управління патрульної поліції, слідчо-оперативна група, оперативники та співробітники інших служб районного управління поліції.

Правоохоронці встановили, що тілесні ушкодження чоловіки отримали від 43-річного місцевого мешканця після того як спершу з хуліганських мотивів, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, вони металевими прутами розбили вікна вхідних дверей його магазину, а потім нанесли тілесні ушкодження й господарю. Підприємець, захищаючись від протиправних дій невідомих йому осіб, дістав револьвер та здійснив декілька пострілів у бік зловмисників. У результаті молодший з чоловіків отримав вогнепальне поранення лівого стегна, старший - проникаюче вогнепальне поранення грудної клітини.

В ході огляду місця події, працівники поліції виявили зброю, гільзи, набої та металеві прути.

Вилучені предмети направлені на експертизу до Запорізького Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України.

За даним фактом слідчим, за процесуального керівництва окружної прокуратури, відкриті кримінальні провадження за ознаками злочинів, передбачених ч. 1 ст. 124 (Умисне заподіяння тяжких тілесних ушкоджень у разі перевищення меж необхідної оборони або у разі перевищення заходів, необхідних для затримання особи, яка вчинила кримінальне правопорушення) ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) та ч.4 ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України. За результатами досудових розслідувань вказаних кримінальних проваджень діям чоловіків буде надано остаточну правову кваліфікацію. Наразі слідчі дії тривають.

Нагадаємо: правопорушення та події, зафіксовані поліцією з 7 по 13 червня 2021 року.

Відділ комунікації поліції Запорізької області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux