Портал в режимі тестування та наповнення
У Запоріжжі слідчі повідомили про підозру членам злочинного угруповання у розтраті бюджетних коштів
Опубліковано 16 червня 2022 року о 14:20

При укладанні договорів на будівництво амбулаторій у населених пунктах області, шляхом завищеної вартості на виконання проєктних робіт і видачі неправдивих актів їх виконання, вчинили розтрату бюджетних коштів на суму майже мільйон гривень.  

Слідчими Головного управління Національної поліції в Запорізькій області, під оперативним супроводженням управління стратегічних розслідувань у Запорізькій області ДСР Національної поліції України, за процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури здійснюється досудове розслідування у кримінальних провадженнях, відкритих за ознаками злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), та ч. 1 ст. 366 (Службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Слідством встановлено, що підозрювані, колишні посадовці Департаменту капітального будівництва Запорізької обласної державної адміністрації та суб’єкта господарської діяльності, перебуваючи у складі організованого злочинного угруповання, впродовж 2018 року вчинили розтрату бюджетних коштів на загальну суму майже мільйон гривень. Гроші були виділені на будівництво амбулаторій у населених пунктах Запорізької області. При укладанні договорів, сторони свідомо завищили вартість на виконання проєктних робіт та видали завідомо неправдиві акти їх виконанння.

14 червня, на підставі зібраних доказів, слідчим обласного главку поліції, за погодженням із прокуратурою області, повідомлено про підозру трьом фігурантам за ч. 5 ст. 191 (за фактом розтрати чужого майна, шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненому в особливо великих розмірах, у складі організованої групи)  та за ч. 1 ст. 366 (за фактом складання службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів) Кримінального кодексу України.

Згідно з санкцією указаних статей Кримінального кодексу зловмисникам може бути призначено покарання у вигляді позбавлення волі до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Досудове розслідування триває.

Нагадаємо: «Відкати» за перемогу у тендерах: на Запоріжжі поліцейські затримали директора комунального закладу обласної ради 

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux