Портал в режимі тестування та наповнення
У Запоріжжі поліція затримала двох чоловіків за фактом стрілянини у середмісті (ОНОВЛЕНО)
Опубліковано 29 серпня 2021 року о 10:34

В результаті п’ять громадян віком від 26-ти до 39 років отримали вогнепальні поранення різних ділянок тіла. Зловмисники намагалися втекти на власному автомобілі, але були затримані в порядку статті 208 КПК України. Слідчі  відкрили кримінальне провадження за фактом хуліганства. 

29 серпня близько 5 години ранку до відділу поліції № 1 Запорізького районного управління ГУНП в Запорізькій області надійшло повідомлення про те, що на вулиці Прибережна магістраль біля кафе невідомі відкрили стрільбу. Є постраждалі.

На місце виклику негайно виїхало керівництво обласного главку поліції, слідчо-оперативна група відділу поліції № 1, патрульні наряди, експертна лабораторія, медики швидкої допомоги.

На місці події працівники поліції встановили, що двоє чоловіків біля одного з розважальних закладів під час раптово виниклого конфлікту з пістолетів травматичної дії почали стріляти в опонентів. В результаті п’ять громадян віком від 26-ти до 39 років отримали вогнепальні поранення різних ділянок тіла. Всі вони доставлені до лікарні для надання медичної допомоги. Зловмисники втекли з місця події на власному автомобілі.

Співробітники поліції зібрали інформацію від свідків та очевидців події, вилучили та проаналізували записи з камер відеоспостереження та встановили, що розшукувані пересуваються на автомобілі «Крайслер». Орієнтування на його розшук було надано всім  нарядам. В районі вулиці Північне шосе зловмисники були зупинені працівниками патрульної поліції. Обидва жителі Запоріжжя 1992 та 1986 років народження.

Наразі вони затримані в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Співробітники поліції вилучили у затриманих два пістолети марки «Форт». Зброя направлена на експертизу.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України. Санкція за статтею передбачає позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

За процесуального керівництва окружної прокуратури затриманим повідомлено про підозру у скоєнні тяжкого злочину.  30 серпня Орджонікідзевським районним судом обраний запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком 30 діб без права внесення застави. 

Нагадаємо: За добу запорізькі поліцейські розкрили два факти незаконного заволодіння автомобілями і затримали правопорушників.

 Відділ комунікації поліції Запорізької області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux