Портал в режимі тестування та наповнення
У Запоріжжі поліцейські встановили особу правопорушника, який «замінував» Дніпровську ГЕС
Опубліковано 10 серпня 2021 року о 11:13

Зловмисником виявився 30-річний містянин. Фігуранта затримано в порядку ст. 208 КПК України. За завідомо неправдиве повідомлення про мінування критично важливого об’єкта йому загрожує до 8 років ув’язнення.

10  серпня близько 2:30 до чергової частини Запорізького районного управління поліції ГУНП в Запорізькій області надійшло повідомлення від чоловіка про замінування Дніпровської ГЕС.

На місце події негайно прибули слідчо-оперативна група на чолі з керівництвом районного управління поліції, співробітники вибухотехнічної та кінологічної служби ГУНП, Управління патрульної поліції та лікарі  швидкої медичної допомоги. Обстеживши споруду ГЕС та прилеглу територію, правоохоронці жодного небезпечного предмета не виявили. Повідомлення виявилося хибним.

Проведеними заходами поліцейські оперативно встановили особу зловмисника, який здійснив завідомо неправдиве повідомлення про мінування критично важливого об’єкта інфраструктури. Ним виявився 30-річний раніше не судимий житель міста Запоріжжя.

Чоловіка затримали за місцем його мешкання. При собі зловмисник мав мобільний телефон, з якого повідомив про замінування. Речовий доказ вилучено.

Правоохоронці встановили, що це не перше хибне повідомлення чоловіка. Напередодні він здійснив декілька повідомлень на спецлінію «102» про правопорушення та злочини в різних районах міста, які при перевірці не знайшли свого підтвердження.

За даним фактом слідчим, відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст. 259 Кримінального кодексу України (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності). 

Фігуранта правоохоронці затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Наразі вирішується питання щодо повідомлення йому про підозру та обрання запобіжного заходу. За завідомо неправдиве повідомлення про мінування критично важливого об’єкта інфраструктури 30-річному чоловіку загрожує позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років. 

Досудове розслідування триває.

Нагадаємо: У Запоріжжі поліція затримала зловмисника, який пограбував пенсіонера.

Відділ комунікації поліції Запорізької області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux