Портал в режимі тестування та наповнення
У Запоріжжі поліцейські  розшукують аферистку, яка  ошукала пенсіонерку на 50 тисяч гривень
Опубліковано 22 квітня 2021 року о 14:07

Під приводом обміну грошей, псевдолистоноша виманила у 85-річної мешканки Шевченківського району всі її заощадження. За даним фактом відкрито кримінальне провадження.

20 квітня о 18:20 до відділу поліції № 3 Запорізького районного управління поліції за допомогою звернулась 85-річна мешканка Шевченківського району міста Запоріжжя. Вона повідомила, що постраждала від дій аферистки, яка шляхом обману заволоділа її заощадженнями.

Слідчо-оперативною групою відділення поліції встановлено,  що 20 квітня о 12 годині біля будинку по вулиці Пархоменка до заявниці підійшла невідома жінка, яка назвалась листоношою та для отримання пенсії запропонувала піти до квартири пенсіонерки. У оселі «поштарка» запропонувала господині  обмін старих банкнот на нові. Пенсіонерка погодилась та передала свої заощадження. «Листоноша» поспіхом перерахувавши отримані купюри, поклала пачку нових банкнот на стіл і швидко вийшла. Тільки тоді пенсіонерка  побачила, що замість своїх 50 тисяч гривень отримала  70 купюр номіналом 500 євро з написом «сувенір». Вона зрозуміла, що її ошукали та звернулась до поліції.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ознаками ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. На даний час проводяться невідкладні оперативно-пошукові заходи, направлені на встановлення осіб, причетних до скоєння злочину.

Працівники поліції звертаються до громадян з проханням  проінформувати своїх близьких та родичів про найпоширеніші схеми шахрайських дій, які націлені саме на категорію літніх людей. Шановні громадяни, будьте обачними! Не довіряйте невідомим людям та не впускайте їх до своєї квартири.

Правоохоронці радять за жодних обставин нікому не розповідати про свої статки та наявність удома грошей – цим ви тільки заохотите зловмисника, і він, можливо, вдасться до більш агресивних дій. Всі питання стосовно ваших грошей вирішуйте виключно у фінансовій установі. Будьте розважливими і обачними, і вам не доведеться стати жертвою злочину!

Нагадаємо: У Бердянську жінка на вимогу «телефонного шахрая» переказала на його рахунки свої заощадження – поліцейські проводять розслідування.

 

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux