Портал в режимі тестування та наповнення
У Запоріжжі поліцейські доправили до притулку для постраждалих від домашнього насильства жінку з двома малолітніми дітьми  
Опубліковано 28 травня 2021 року о 11:58

Тиран заявляв, що йому погрожує дружина, але працівники групи реагування поліції на факти домашнього насильства встановили зовсім протилежне. Чоловік проігнорував заборонний припис та продовжував насильницькі дії стосовно рідних.  Для безпеки жінки і двох дітей, поліцейські відвезли їх до спеціалізованого міського притулку. 

27 травня працівники мобільної групи реагування поліції отримали виклик за фактом домашнього насильства в родині, яка проживає у Запоріжжі по вулиці Відродження.  

На місці виклику чоловік 1987 року народження заявив поліцейським, що дружина  вчиняє насильство та  погрожує йому пошкодити майно. Однак, поспілкувавшись с обома учасниками конфлікту правоохоронці встановили, що саме голова сімейства  чинить насильство психологічного та фізичного характеру. Він нецензурно лаявся в присутності дітей,  намагався душити жінку та виганяти її з квартири. Коли справжні обставини з'ясувалися, тиран став погрожувати своїй дружині навіть у присутності поліції.  

Правоохоронці  склали форму оцінки ризиків та заборонний припис на 3 доби за усіма пунктами заборони. Проте, чоловік одразу його порушив, продовжуючи насильницькі дії психологічного та фізичного характеру.

Працівниками мобільної групи, які виїхали вдруге за день на місце події, було запропоновано жінці з двома малолітніми дітьми, поїхати у безпечне місце, а саме до запорізького притулку для постраждалих від домашнього насильства.  

Відносно правопорушника було складено протокол за ч. 1 ст. 173-2 «Вчинення домашнього насильства в сім'ї, невиконання захисного припису або не проходження колекційної програми» Кодексу України про адміністративні правопорушення. Відповідно санкції, чоловіка буде притягнуто до відповідальності у вигляді накладення штрафу від десяти до двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадських робіт на строк від тридцяти до сорока годин, або адміністративного арешту на строк до семи діб.

Нагадаємо: Запорізькі поліцейські запрошують містян до центрального парку на заходи, присвячені Міжнародному Дню захисту дітей.

 

Відділ комунікації поліції Запорізької області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux