Портал в режимі тестування та наповнення
У Запоріжжі оперативники затримали чоловіка, який повідомив про мінування житлового будинку
Опубліковано 10 квітня 2021 року о 10:37

Лже-мінером виявився 26-річний раніше судимий місцевий житель. Чоловік розповів, що зателефонував до поліції для розваги. Тепер він затриманий в порядку ст. 208 КПК України. За такі «жарти» йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до шести років. Тривають слідчі дії.

9 квітня близько 19:30  годині до відділу поліції № 1 Запорізького районного управління поліції ГУНП в Запорізькій області зателефонував  чоловік, який розповів, що в нього в руках граната, яку він зараз підірве у під’їзді житлового будинку. 

Вжитими оперативно-пошуковими заходами співробітники поліції встановили місце, звідки надійшов дзвінок.

«Туди одразу були направлені наряди групи реагування патрульної поліції, слідчо-оперативна група відділення поліції, працівники вибухотехнічної служби, кінологи, а також всі служби екстреної допомоги», - розповів начальник відділу поліції № 1 Запорізького районного управління поліції Олександр Гордієнко.

В ході огляду будинку по вулиці Патріотичній та прилеглої території вибухонебезпечних речовин та пристроїв виявлено не було.  

Сам лже-мінер, особа якого добре відома співробітникам кримінальної поліції,  знаходився вдома. Це раніше судимий за крадіжки 26-річний місцевий мешканець. До речі, він находився в стані алкогольного сп’яніння.  Чоловік пояснив, що зателефонував до поліції для розваги.

Наразі його затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Речові докази вилучені.

Слідчим відділенням відкрито кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 259 Кримінального кодексу України (Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності). Санкція інкримінованої статті передбачає позбавлення волі на строк від двох до шести років. Триває досудове розслідування.

Поліцейські вкотре наголошують: зі спеціальними службами (пожежна охорона, поліція, швидка медична допомога, аварійні служби) подібні «жарти» не тільки недоречні, а й небезпечні. Крім того, що для перевірки таких повідомлень дарма витрачаються матеріально-технічні та людські ресурси, так ще й втрачається дорогоцінний час, що можна було б витратити на допомогу людям, які реально її потребують.

Нагадаємо: Парламент посилив покарання для телефонних терористів.

 

Відділ комінкації поліції Запорізької області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux