Портал в режимі тестування та наповнення
У Запоріжжі керівники ГУНП та представники територіальних громад обговорили результати роботи ПОГів  
Опубліковано 09 вересня 2021 року о 17:32

Керівництво запорізької поліції ініціювало зустріч з представниками територіальних громад області, керівниками органів державної влади, а також  поліцейськими офіцерами, які наразі несуть службу в громадах. 

На заході були присутні очільник поліції Запорізької області Микола Лушпієнко,  заступник  начальника ГУНП  Павло Карабута, начальник відділу дільничних офіцерів поліції Євген Шепель, перший заступник голови Запорізької обласної ради Людмила Любім, заступник голови Запорізької облдержадміністрації Едуард Брутман, а також представники більше 40 територіальних громад області і поліцейські офіцери, які вже зараз обслуговують жителів громад. 

Розпочав зустріч начальник поліції Запорізької області Микола Лушпієнко, який нагадав присутнім, що в нашій країні, та безпосередньо в Запорізькій області  реалізується проєкт «Поліцейський офіцер громади», пріоритетним завданням якого є посилення безпеки громадян у територіальних громадах, створення безпечного середовища та надання якісних поліцейських послуг.

«На теперішній час, завдяки плідній співпраці Головного управління Національної поліції та територіальних громад Запорізької області, вказаним проєктом вже охоплено 29 сільських, селищних і навіть міських територіальних громад. На території нашої області 32 поліцейських офіцера обслуговують 212 тисяч громадян у 21-й територіальній громаді. Наразі відбувається впровадження проєкту ще у 8 територіальних громадах. Вже до кінця року заплановано навчити та направити у громади ще 37 поліцейських офіцерів, які будуть обслуговувати території з населенням до 500 тисяч громадян», - розповів Микола Лушпієнко. 

Керівник поліції акцентував увагу на постійному дієвому контролі роботи поліцейських офіцерів громади з боку громадськості.      

Людмила Любім від депутатського корпусу та голови обласної ради висловила слова підтримки у реалізації проєкту та закликала громади активніше долучатися до нього: «Ми всі одна велика Запорізька громада і від нас залежить, в якому безпековому просторі будуть жити наші громадяни і наші діти. Громади сьогодні ще трансформуються і створювати комфорт і затишок для їхніх мешканців ніколи не пізно», - відзначила вона. 

Діяльність поліцейських офіцерів громади, призначених  в рамках  реалізації проєкту отримує все більше позитивних відгуків від представників  запорізьких громад.  

Так, голова Кушугумської територіальної громади Володимир Сосуновський подякував за роботу своїм погівцям, які плідно працюють на території, не дивлячись, що поки не мають службового автомобіля. Він зазначив, що повинна бути постійна чітка взаємодія між офіцером та головою громади, а також усіма соціальними службами. «На теперішній час я маю десь на 30 відсотків більше свого часу, як голови, для спілкування з людьми, бо знаю, що в мене є помічники, які і заяви приймуть від громадян і допомогу вчасно нададуть», - каже Володимир Сосуновський.  

Представники територіальних громад взяли активну участь в обговоренні проблемних питань і напрацюванні спільного дієвого механізму їх вирішення. Вони поставили актуальні питання керівництву ГУНП, а деякі цікавилися як стати учасниками проєкту та можливостями фінансування задля його реалізації. Представники новостворених територіальних громад висловили бажання долучитися до проєкту. Вони попросили вже зараз закріпити  за ними поліцейського  офіцера, а зі свого боку пообіцяли у найкоротші терміни вирішити питання з   підготовкою службового приміщення для нього та виділенням службового автомобіля. 

Відділ комунікації поліції Запорізької області 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux