Портал в режимі тестування та наповнення
У кількох районах міста Запоріжжя працівники поліції викрили п’ять підпільних гральних закладів
Опубліковано 08 грудня 2020 року о 12:00

Оперативно-профілактичні заходи проводилися у чотирьох районах міста Запоріжжя. Правоохоронці вилучили 18 ігрових автоматів. За всіма фактами відкриті кримінальні провадження.

7 грудня у Вознесенівському, Шевченківському, Комунарському та Хортицькому районах міста Запоріжжя працівники поліції під час проведення комплексу слідчих та оперативно-профілактичних заходів виявили п’ять підпільних залів з ігровими автоматами. Всі гральні заклади працювали в умовах конспірації.

Так, працівники Хортицького відділення поліції під час досудового розслідування кримінального провадження відкритого за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 203-2 (Незаконна діяльність з організації або проведення азартних ігор, лотерей) Кримінального кодексу України, під процесуальним керівництвом місцевої прокуратури, провели санкціонований обшук в одному з будинків на проспекті Ювілейному. В ході слідчих дій виявили та вилучили 10 системних блоків, вісім маршрутизаторів, барабан для лотереї та мобільні телефони.

Крім того, правоохоронці провели невідкладний огляд сусіднього приміщення, під час якого вилучили ще два системні комп’ютерні блоки.

Того ж дня, мобільна група Дніпровського відділу поліції припинила  незаконну діяльність ігрового залу на вулиці Сталеварів. Правоохоронці вилучили сім гральних автоматів, п’ять  комплектів комп’ютерного обладнання в робочому стані, а також стіл-рулетку з екранами.  Під час візиту правоохоронців у приміщенні знаходилося три відвідувачі. Наразі вирішується питання про притягнення вказаних осіб до адміністративної відповідальності за ст. 181 (Азартні ігри, ворожіння в громадських місцях) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

У Комунарському районі в ході огляду приміщення по вулиці Космічній правоохоронці виявили та вилучили шість гральних автоматів.

Працівники Шевченківського відділення під час огляду торгівельного приміщення на вулиці Миколи Корищенка вилучили п’ять гральних автоматів, мобільні телефони та грошові кошти.

За всіма фактами відкриті кримінальні провадження за ч.1 ст.203-2 (Незаконна діяльність з організації або проведення азартних ігор, лотерей) Кримінального кодексу України. На даний час встановлюється коло осіб, причетних до організації незаконної діяльності. Триває досудове розслідування.

На теперішний час слідчі, під процесуальним керівництвом прокуратури області, підготували клопотання про накладення арешту на все вилучене майно.

Поліція звертається до громадян із проханням, якщо ви володієте будь-якою інформацією щодо функціонування незаконних гральних закладів, повідомляйте на спецлінію.

Нагадаємо: у Запоріжжі поліція розслідує обставини сутички між активістами та стихійними торгівцями.

Відділ комунікації поліції Запорізької області

 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux