Портал в режимі тестування та наповнення
У двох мешканок Запорізької області правоохоронці вилучили наркотиків та психотропів на понад сім мільйонів гривень
Опубліковано 21 січня 2021 року о 15:05

Розповсюдженням «Альфа PVP», канабісу та пігулок екстазі займалися дві подруги віком 16 та 18 років. Вони отримували заборонений товар через пошту, фасували в орендованій квартирі та  надсилали клієнтам до інших областей держави. Тепер їм загрожує до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Інформацію про незаконну діяльність двох мешканок області отримали оперативники Управління боротьби з наркозлочинністю у Запорізькій області Департаменту боротьби з наркозлочинністю Нацполіції (УБН ДБН НПУ).

Дилерки працювали на Телеграм-канал, через який розповсюджували «Альфа PVP», канабіс та пігулки екстазі. Наркотики та психотропи вони отримували через пошту, розфасовували їх та відправляли клієнтам. Для реалізації товару,  з метою конспірації, зловмисниці використовували вигадані анкетні дані.

Одну зі зловмисниць поліцейські затримали, коли вона отримала чергову посилку із забороненими речовинами. У неї вилучили два пакети з «Альфа PVP» загальною вагою близько кілограма.

Окрім того, правоохоронці УБН спільно із працівниками Василівського районного управління поліції та під процесуальним керівництвом місцевої прокуратури провели обшук у квартирі, яку вони орендували та організували під фасувальний цех. У результаті вилучено понад тисячу сліп-пакетів різних об’ємів з розфасованими наркотиками та психотропами вагою понад шість кілограмів,  пігулки екстазі, а також мобільні телефони, фасувальні матеріали з логотипом «крамниці» та електронні ваги.

Сума вилученого за цінами «чорного» ринку становить понад сім мільйонів гривень.

Фігуранток затримано у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. За даним фактом розслідується кримінальне провадження за ч. 3 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України.

За чинним законодавством дівчатам загрожує до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

На даний час правоохоронці встановлюють канали надходження наркотичних засобів і психотропних речовин, а також інших осіб, причетних до вказаної злочинної діяльності.

 

Департамент боротьби з наркозлочинністю

Національної поліції України


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux